02 iun. 2016 | 17:47

Windows 10 se va putea debloca cu ceasuri, brățări și telefoane

ACTUALITATE
Windows 10 se va putea debloca cu ceasuri, brățări și telefoane

Windows 10 este un sistem de operare foarte bine pus la punct, dar prin update-ul din această vară s-ar putea să devină și mai atrăgător pentru posesorii de gadgeturi purtabile.

De câteva luni, au apărut mai multe zvonuri conform cărora următoarea versiune de Mac OS X va suporta deblocarea prin intermediul Touch ID pe iPhone sau iPad. Cu alte cuvinte, vă aflați în apropierea Mac-ului și, în loc să introduceți o parolă stufoasă, țineți degetul pe senzorul de amprentă de la telefon.

Până când Apple va implementa însă acest sistem futurist, Microsoft se pare că o va face în ceea ce privește Windows 10. În plus, pentru că gigantul din Redmond va dezvolta un API deschis mai multor parteneri producători de hardware, acesta din urmă nu va fi limitat doar la purtabile proprietare precum Microsoft Band.

Anunțul oficial pe marginea noii funcții a fost făcut în cadrul Computex de un oficial Microsoft și compania a ținut să și ilustreze noul concept, nu doar să-l descrie în cuvinte. Asta înseamnă participanții la conferință au putut vedea cu ochii lor cum un notebook cu Windows 10 s-a autentificat automat, doar în momentul în care proprietarul sistemului s-a apropiat cu un Microsoft Band și un Bionym Nymi la mână.

Întregul set de tehnologii necesare pentru ca acest sistem să funcționze este inclus în Windows Hello Companion Device Framework. Partea tristă a acestui anunț este că sunt șanse foarte mari ca brățările inteligente, smartwatch-urile și celelalte purtabile pe care le dețineți deja să nu fie compatibile cu noul sistem de autentificare. Singura șansă ca acest lucru să se întâmple implică lansarea de actualizări software de către producători, iar acest lucru este foarte puțin probabil să se întâmple.

Ignorând însă acest aspect, Windows 10 Anniversary Update va include noua funcție și o mare parte din gadgeturile ce vor fi lansate până la finele acestui an vor fi cu siguranță compatibile. Ca urmare, ne apropiem cu pași repezi de un viitor în care vom avea niște parole absurd de lungi pe care nu le vom tasta niciodată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele