07 mai 2016 | 11:22

Windows 10 – când veți scăpa oficial de invitația agresivă la upgrade

ACTUALITATE
Windows 10 - când veți scăpa oficial de invitația agresivă la upgrade

Microsoft a anunțat în mod oficial că va renunța să vă mai agreseze cu invitații la upgrade pentru trecerea la Windows 10.

Oficialii gigantului din Redmond au făcut tot ce era omenește posibil ca voi să treceți la Windows 10, inclusiv să vă descarce întregul sistem de operare fără să vă întrebe sau chiar să vi-l și instaleze. Notificările de upgrade au devenit atât de agresive încât au apărut de curând și la meteo. Din fericire, în curând, calvarul va lua sfârșit, iar cei care au rezistat invitațiilor, vor scăpa de ele pentru totdeauna.

Programul de upgrade gratuit de la Windows 7 și Windows 8.1 la Windows 10 a fost menit să dureze un an. După această perioadă, tranziția se va efectua doar contra cost, valoarea aproximativă a procesului fiind de 120 de dolari. Un an se va împlini pe 29 iulie, iar Microsoft, printr-un comunicat oficial, a confirmat ieri că la aceeași dată notificarea enervantă de upgrade va fi dezactivată tot atunci.

Cel puțin, aceasta este intenția. Având în vedere numărul foarte mare de PC-uri de pe Google care rulează în continuare Windows 7 sau Windows 8.1, va fi destul de dificil ca intenția Microsoft să ajungă la fiecare dintre ele. ,,Încă se finalizează detaliile, dar pe 29 iulie, aplicația Get Windows 10 care facilitează un proces de upgrade simplist la Windows 10 va fi dezactivată și, ulterior, dezinstalată de pe PC-uri de pe întregul mapamond. Cum a durat ceva timp să angrenăm sistemul pentru a propaga aplicația Get Windows 10, va dura un pic până o vom elimina.

Pe de-o parte, detaliile sunt mai puțin importante. Relevant este că veți putea din nou să rulați ce sistem de operare Microsoft vă doriți, fără să fiți atenționați printr-o notificare că ratați cea mai bună ofertă din viața voastră. Pe de altă parte, până pe 29 iulie, oficialii companiei americane mai au timp suficient să se răzgândească, așa că ar fi bine să nu săriți încă în sus de bucurie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele