12 oct. 2016 | 08:32

Western Digital a intrat pe piața de SSD-uri cu seriile Green și Blue

ACTUALITATE
Western Digital a intrat pe piața de SSD-uri cu seriile Green și Blue

Cei de la Western Digital au fost destul de conservatori când vine vorba de producția de medii de stocare, dar tocmai au decis să-și încerce norocul cu SSD-uri.

Cu câteva decenii de experiență în producția de hard disk-uri clasice, cei de la Western Digital continuă să facă valuri printre amatorii de soluții de stocare cu platane. Se pare însă că micșorarea prețurilor pentru SSD-uri a forțat gigantul american să intre și el în această piață a creatoriilor de memorii flash pentru sisteme. Creșterea foarte rapidă a cotei de piață a SSD-urilor a devenit, pur și simplu, imposibil de ignorat.

Ca urmare, în doar câteva săptămâni, veți putea achiziționa primele SSD-uri Western Digital dedicate în principal computerelor personale. În ultimii ani, pe lângă hard disk-urile tradiționale interne și externe, cei de la WD au încercat să atragă amatorii de soluții de stocare în rețea cu soluții de tip cloud personal. SSD-urile reprezintă un pas important în față pentru companie, dar tranziția către acest segment se pregătește de mai bine de jumătate de an.

Totul a început în luna mai a acestui an când SanDisk a intrat în posesia Western Digital contra sumei de 19 miliarde de dolari. Se poate spune că, din acel moment, WD intrase deja pe piața de SSD-uri. Cu toate acestea, noile unități anunțate astăzi vor purta sigla Western Digital.

În funcție de buget și necesități, dacă vă tentează un SSD Western Digital, puteți opta pentru seria WD Blue cu capacități de 250GB, 500GB și 1TB. Acestea sunt descrise ca fiind de înaltă performanță pentru clienții mai pretențioși. În zona de entry-level, cu un consum de energie insignifiant se află SSD-urile WD Green de 120 sau 240GB. Ambele model pot fi achiziționate atât într-un format de 2,5” și 7 milimetri grosime, cât și M.2. În privința performanței, vitezele de citire și scriere pentru seria Blue sunt de 545MB/s, respectiv 525MB/s. În cazul seriei Green, se menționează doar o rată de transfer maximă de 540MB/s.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele