13 mai 2016 | 12:54

Vuze este cea mai accesibilă cameră 3D pentru realitate virtuală

ACTUALITATE
Vuze este cea mai accesibilă cameră 3D pentru realitate virtuală

Domeniul camerelor video pentru captură la 360 de grade nu este foarte diversificat, iar majoritatea modelelor sunt foarte scumpe. Vuze este excepția de la regulă.

Interesul în domeniul realității virtuale a luat amploare în ultimii ani, iar acest trend nu pare să se potolească prea curând. Mai mult decât atât, dacă reușiți să și capturați o scenă la 360 de grade în 3D, cu siguranța experiența imortalizată va fi una dintre cele mai imersive. Din păcate, până de curând, uneltele necesare unui astfel de proces erau de nivelul a cătorva mii de dolari, iar o companie mai puțin cunoscută și-a propus să remedieze situația.

HumanEyes este numele companiei aflate în spatele Vuze virtual reality camera. Această nouă cameră ilustrat în imaginea de mai sus își propune să ocupe un pic din piața dispozitivelor profesionale cu abilități similare și prețuri de câteva ori mai mari. Fără vreun proiect de crowdfunding în spate, creatorii noii camere au început deja să ia precomenzi pentru gadgetul accesibil.

Camera pentru realitate virtuală a celor de la Vuze va ajunge în câteva luni la utilizatori cu prețul accesibil de doar 800 de dolari. În contextul în care în luna ianuarie, când am aflat prima oară despre cameră, prețul aproximativ era de 1000 de dolari, la 800 aceasta s-ar putea să vă tenteze și mai mult. Nu de alta, dar nu există nici o alternativă în același buget, iar cele care sunt apropiate în ceea ce privește prețul, nu pot să înregistreze secvențe 3D. Singura problemă a Vuze, cel puțin momentan este că va ajunge la primii utilizatori în toamnă.

Până și iminentul gadget Omni al celor de la GoPro, pe lângă faptul că se anunță a fi mai scump, va reuși să filmeze doar scene la 360 de grade în două dimensiuni. Ricoh, Samsung și Nikon, degeaba au camere VR în jurul pragului de 500 de dolari, dacă nu se compară cu Vuze.

Vuze este formată din opt camere împerecheate pentru a captura secvențe video în 3D dimensiuni în toate direcțiile. Opțional, puteți înregistra secvențe 2D la rezoluție mai mare sau chiar și fotografii 4K la 360 de grade. Nu va exista nici riscului efectului de fisheye, deoarece lentilele folosite de fiecare dintre cele opt camere sunt de tip standard.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele