22 ian. 2016 | 06:38

Viitorul iOS 9.3 ajută posesorii de iDevice-uri să doarmă mai bine

ACTUALITATE
Viitorul iOS 9.3 ajută posesorii de iDevice-uri să doarmă mai bine

O noua funcție intitulată Night Shift mode, ce urmează să fie introdusă în iOS 9.3, ar putea avea un efect miraculos asupra modului în care adormiți seara după ce v-ați jucat pe iPhone sau iPad.

De-a lungul anilor s-au făcut foarte multe studii pe baza modului în care  utilizarea de diverse gadgeturi înainte de culcare vă afectează abilitatea de a adormi. Foarte mulți au fost convinși că ecranul luminos de la tabletă sau telefon trebuie să aibă un efect negativ, dar a durat foarte mult până au ajuns la o concluzie vizavi de modul în care acesta resușește să vă agite. Răspunsul pare să aibă legătură cu lumina albastră emisă de majoritatea gadgeturilor din portofoliul nostru. Pornind de la această premisă, mai multe companii încearcă să dezvolte soluții pentru a contracara efectul negativ descris mai sus.

Apple, de exemplu, va introduce în introduce în iOS 9.3, următorul update major al sistemului de operare pe care îl găsim pe toate iDevice-urile, modul de funcționare Night Shift. Acesta din urmă va adresa problema de mai sus și va ajusta automat, în momentul în care va fi  activat, cantitatea de lumină albastră emisă de iDevice-uri. Practic, cu o oră înainte să adormiți sau în momentul în care ați început să folosiți iPad-ul sau iPhone-ul pe întuneric, veți avea posibilitatea să-l activați pentru a vă fi mai ușor să intrați într-un ciclu de somn profund.

Cum e și normal, funcția Blue Shift va fi introdusă în meniul telefoanelor și tabletelor cu iOS 9.3 pentru a fi accesată simplu și rapid. În acest scop, va fi introdusă și în Control Center, meniul format dintr-un amalgam de scurtături pe care îl găsiți în partea de jos a ecranului în momentul în care faceți un gest de swipe de jos în sus. Printre opțiunile disponibile la activarea Night Shift se numără pornirea temporară sau activarea până a doua zi dimineață.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele