01 aug. 2016 | 16:54

ERATĂ Cine nu vrea să fie antrenor se poate face vrăjitor: Harry Potter Go va deveni realitate

ACTUALITATE
ERATĂ Cine nu vrea să fie antrenor se poate face vrăjitor: Harry Potter Go va deveni realitate

ERATĂ: Se pare că sursa citată de noi a preluat informațiile de la un site de satiră și că știrea privind planurile Niantic cu Harry Potter Go este una falsă. Ne cerem scuze celor induși în eroare. 

Valul de popularitate pentru Pokemon Go pare să se fi domolit în ultima perioadă, așa că cei de la Niantic lucrează la un joc similar, garantat să surescite interesul fanilor Harry Potter. 

Romanul ”Harry Potter and the Cursed Child”, al optulea volum scris de romanciera britanică J.K. Rowling în franciza literară ”Harry Potter”, a doborât deja recordul de vânzări în pre-comandă în Statele Unite.  Noul volum nu este însă un roman clasic din seria originală ”Harry Potter”. În realitate, volumul reprezintă scenariul unui spectacol de teatru omonim, jucat în premieră mondială la Londra. Cu toate astea, Rowling a declarat că nu va mai exista vreun volum din această serie.

Însă fanii universului magic de la Hogwarts tot au motive de bucurie.

Niantic, compania care a creat jocul Pokémon Go au anunţat că vor realiza un joc video similar, care se va numi Harry Potter Go, potrivit News.ro.

După ce peste 15 milioane de utilizatori din lumea întreagă au descărcat jocul ”Pokémon Go”, fanii cărţilor scrise de J.K. Rowling şi ai filmelor inspirate din acestea au lansat o petiţie prin care au cerut directorilor de la Warner Bros să creeze un joc video ”Harry Potter”.

Managerul de dezvoltare al companiei Niantic, Marcus Figueroa, a spus că firma pe care o reprezintă a decis să creeze un astfel de joc deoarece ”cererea pentru el a fost absolut nebunească şi ne-am spus că ar merita o încercare”.

Deocamdată, data la care va fi lansat jocul ”Harry Potter Go” nu a fost dezvăluită.