23 sept. 2016 | 17:30

Varianta educativă a Minecraft are o dată de lansare

VIDEO VIDEO

Unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile este Minecraft, dar în curând, își va depăși condiția și va deveni o unealtă educațională.

În prima parte a acestui an, Mojang, creatorul Minecraft a anunțat că va lansa Minecraft Education Edition. Respectivul titlu va avea destul de multe elemente în comun cu jocul pe care îl cunoaștem cu toții, doar că va pune accent pe instrumente ce pot fi folosite în procesul educațional din diverse colțuri ale lumii. Astfel, în funcție de noțiunile pe care un copil dorește să le dobândească, un joc s-ar putea să incorporeze un limbaj mult mai apropiat de stilul său și de modul în care vede lucrurile.

În continuare va fi vorba de un joc și nu de un sistem de lecții ce poate fi folosit pe termen lung în locul unei programe școlare echilibrate. Cu toate acestea, ar putea totuși fi definit ca cea mai constructivă unealtă de relaxare activa.

Trecând însă peste particularitățile de fond și anunțul inițial despre Minecraft: Education Edition, acum avem în sfârșit niște detalii legate de disponibilitatea titlului. Compania deținută de Microsoft va lansa jocul pe 1 noiembrie și, deși e foarte probabil să fie compatibil cu alte câteva platforme în timp, momentan va putea fi experimentat doar pe PC-uri cu Windows 10 și Mac-uri cu minim OS X El Capitan.

Minecraft: Education Edition se va comercializa în mod exclusiv pe bază de abonament, la prețul de 5 dolari pe an per utilizator. În perioadă de beta, l-au accesat aproximativ 35.000 de studenți care, pe lângă faptul că au fost încântați de produs, s-au îngrămădit să ofere feedback pentru îmbunătățirea sa. Merită reținut că sugestiile au venit de la elevi și studenți de vârste diferite de pe întregul mapamond.

Pe lângă faptul că va include toate actualizările lansate până la această oră pentru Minecraft Windows 10 Edition, varianta pentru educație va fi comercializată într-o format client-server. Astfel, profesorii vor rula aplicația server și vor putea să ajusteze parametrii experienței utilizatorilor obișnuiți. Va exista și un sistem de comunicații cu copii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele