26 oct. 2016 | 10:57

Vânzările de iPhone-uri sunt în scădere de nouă luni

ACTUALITATE
Vânzările de iPhone-uri sunt în scădere de nouă luni

iPhone 7 nu poate fi cosiderat în nici un fel ca fiind un smartphone revoluționar. Din acest motiv, nu ar trebui să vină că o surpriză vânzările dezamăgitoare pe cel de-al treilea trimestru din 2016.

Primul trimestru din 2016 a venit cu o premieră îngrijorătoare pentru gigantul din Cupertino. De la lansarea primului iPhone din 2007, anul acesta a fost primul în care vânzările smarptphone-ului creat de Apple s-au aflat în scădere, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Trei luni mai târziu, trendul dezamăgitor a continuat, iar vânzările au fost din nou mai mici decât în urmă cu an. A sosit momentul publicării rezultatelor financiare pe cel de-al treilea trimestru din 2016 și putem afirma fără emoții că, de acum, acesta este trendul vânzărilor de gadgeturi Apple.

După ce am văzut un declin semnificativ în vânzările de Mac-uri și iPad-uri, se pare că s-a creat o constantă și când vine vorba de declinul numărului de telefoane vândute de către compania condusă de Tim Cook. Sunt ceva șanse ca vânzările de ceasuri Apple Watch să fie îmbucurătoare, dar, din păcate, compania nu face publice acele valori.

Revenind la iPhone, din câte se pare, în trimestrul trei al acestui an au fost vândute 45,5 milioane de unități, în scădere cu 5,2% față de trimestrul trei din 2015. În unități, este vorba de un declin de aproximativ 2,5 milioane.

În altă ordine de idei, cei de la Apple sunt destul de optimiști că stuația se va remedia în cel de-al patrulea trimestru, când vor intra în calcul vânzările de iPhone 7. Cu toate că noile smartphone-uri Apple au fost clasificate ca fiind plictisitoare, din cauza lipsei semnificiative de inovație la capitolul design, acestea au fost lansate într-o perioadă în care Samsung a suferit un eșec major cu Galaxy Note 7.

Pornind de la acest set de circumstanțe și având în vedere că un studiu recent a confirmat că mulți fani Samsung au migrat către Apple, sunt ceva șanse că următoarele trei luni să fie mai optimiste pentru compania americană.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele