15 ian. 2016 | 06:33

Vă puteți lua gândul de la VPN-uri pentru accesarea Netflix

ACTUALITATE
Vă puteți lua gândul de la VPN-uri pentru accesarea Netflix

Până când cei de la Netflix vor egala bazele de date de conținut disponibil pentru streaming în toate țările, se pare că utilizarea unui VPN nu va mai fi o soluție fiabilă.

Dacă vă numărați printre cei care foloseau de câteva luni sau câțiva ani Netflix în România, e foarte probabil să fi apelat la un VPN pentru acest gest. Metoda de ocolire a restricțiilor de locație funcționa deoarece compania americană s-a recunoscut învinsă în numeroase cazuri când vine vorba de acest subiect. Se pare însă că, odată cu disponibilitatea serviciului la nivel global, nu veți mai avea parte de aceeași libertate de mișcare în mediul digital.

Anunțul pe marginea schimbărilor a fost făcut pe blogul companiei de către David Fullagar, preseșdintele arhitecturii pentru distribuție de conținut. Astfel, la doar câteva zile după ce oficialii Netflix au recunoscut că nu pot să facă foarte multe vizavi de prevenirea utilizării VPN-urilor, și-au schimbat radical poziția vizavi de subiect.

,,În următoarele săptămâni, cei care folosesc proxiuri și metode de deblocare nu vor putea să acceseze decât serviciul din țara în care sunt localizați.” Cu alte cuvinte, Fullagar vă atrage atenția că și dacă veți folosi VPN-uri sau alte soluții similare, librăria de filme și seriale pe care o veți vedea disponibilă pe Netflix va fi doar cea disponibilă în mod uzual în țara voastră. Practic, s-ar putea ca în România să nu mai vedeți House of Cards, serialul Sherlock sau stufoasa librărie de spectacole de standup comedy.

Această măsură agresivă este implementată deoarece, momentan, compania pe care o reprezintă nu are drepturi de distribuție în fiecare colț al lumii, pentru fiecare film sau serial disponibil pe platformă.  În definitiv, rămâne să așteptăm câteva săptămâni pentru a vedea dacă noul sistem de prevenire a utilizării serviciilor VPN va fi atât de eficient pe cât se laudă directorul Netflix.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele