13 iul. 2016 | 08:34

Utilizatorii de Symbian rămân fără WhatsApp

ACTUALITATE
Utilizatorii de Symbian rămân fără WhatsApp

Fanii feature phone-urilor vor fi dezamăgiți să afle că vor rămâne în curând fără posibilitatea de a folosi WhatsApp.

În principiu, pe lângă dispozitivele cu Android sau iOS care definesc piața actuală de mobile, mai există o serie de sisteme de operare cu un grad mult mai mic de popularitate.

Pe de o parte, foarte mulți dezvoltatori încearcă să se adreseze tuturor posesorilor de telefoane smart, dar în momentul în care vorbim de aplicații foarte importante, care primesc actualizări la intervale regulate de timp, este greu să dezvolți în același timp o aplicație pentru șapte platforme.

Pornind de la această premisă, WhatsApp, care are o bază de utilizatori de peste un miliard de persoane, anunță ocazional renunțarea la suportul pentru diverse platforme mobile.

În urmă cu câteva luni au anunțat că posesorii de BlackBerry își pot lua adio de la popularul serviciu de mesagerie. Acum a sosit momentul ca și utilizatorii de Symbian să fie penalizați pentru preferința lor în materie de telefoane deștepte.

Anunțul dezamăgitor pentru telefoanele Nokia de top de acum câțiva ani a fost făcut printr-o notificare foarte clară primită de utilizatorii programului. ,,Din păcate, nu veți mai putea folosi WhatsApp după 31.12.2016 deoarece WhatsApp nu vă va mai suporta telefonul.” În principiu, a existat un avertisment pe marginea acestui subiect în urmă cu ceva timp, dar acela era un pic mai abstract și includea doar o referință vagă către faptul că în 2017 nu vor mai exista versiuni noi de WhatsApp pentru Symbian. Se pare însă că în ultima zi din 2016 se va putea trimite ultimul mesaj pe WhatsApp prin intermediul unui Nokia E72, de exemplu.

Această veste ar putea fi destul de dezamăgitoare pentru cei care vroiau în continuare să folosească un telefon un pic mai diferit de restul lumii. Din păcate, în momentul în care te încăpățânezi să folosești o raritate, trebuie să accepți faptul că nu vei mai avea acces la servicii populare, precum WhatsApp.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele