02 dec. 2016 | 12:26

Următorul Apple Watch ar putea avea un design complet schimbat

ACTUALITATE
Următorul Apple Watch ar putea avea un design complet schimbat

Apple Watch păstrează aceleași linii de design încă de la apariție, dar lucrurile s-ar putea schimba radical pentru următorul ceas inteligent.

Cel mai nou brevet publicat de către Apple arată un design complet schimbat pentru smartwatch-urile pe care le produce. Posesorii și nu numai s-au obișnuit deja cu faptul că Apple Watch are un ecran dreptunghiular, care pare să îl diferențieze de majoritatea ceasurilor inteligente de pe piață. cu toate acestea, noul brevet arată un design de ceas cu ecran rotund.

Multe ceasuri inteligente de pe piață se bazează pe design-ul rotund, pentru ca smartwatch-urile să semene cât mai mult cu un ceas clasic, iar următorul care ar intra în această categorie ar fi Apple Watch.

apple watch rotund

Brevetul pentru un smartwatch rotund nu este nou, acesta existând încă din iunie 2015, la scurt timp după ce primul Apple Watch a fost lansat. După ce Series 2 a fost lansat, un an mai târziu, comparația între cele două modele arată că au fost făcute doar schimbări minore la capitolul design, conform cnet.com.

Într-adevăr, există o șansă ca Apple să nu aibă de gând să realizeze un Apple Watch cu ecran rotund; asta se întâmplă deoarece compania pare să aibă obiceiul de a patenta tot felul de produse, cum ar fi brevetul pentru o pungă de hârtie, un produs care nu s-a materializat. Dacă Apple optează pentru un astfel de ecran, rămâne de văzut și cum va arăta carcasa noului smartwatch.

Apple Watch rămâne cel mai popular dispozitiv purtabil de pe piață, însă trebuie să ținem cont și de faptul că piața a început să stagneze, comparativ cu anul trecut. Având în vedere și că smartwatch-ul este singurul purtabil al celor de la Apple, e interesant de urmărit direcția în care vor să meargă cu acesta. Până acum, schimbările de design au reprezentat colaborări cu branduri precum Nike sau Hermes.