01 iul. 2016 | 00:12

Următorul Android nu are nevoie de traducere – Nougat

ACTUALITATE
Următorul Android nu are nevoie de traducere - Nougat

Următoarea versiune majoră de Android, indiferent dacă poartă numărul 6.1 sau 7.0, are un nume oficial anunțat de Google prin Twitter – Nougat.

În cazul în care aveați o dilemă legată de numele următoarei iterații de Android, gigantul din Mountain View s-a decis să vă lămurească. Nougat sau Nuga, în frumosul grai românesc, este cel mai recent desert marca Google pe care veți putea pune mâna în curând. Inițial, vestea a fost postată online prin intermediul Snapchat, dar abia după ce a ajuns pe Twitter cele mai mari publicații online ale momentului s-au autosesizat.

Pentru prima oară de când am început să asociem noile versiuni importante de Android cu deserturi mai mult sau mai puțin atractive, anul acesta, Google a luat o decizie foarte interesantă în privința numelui. Denumirea a fost stabilită de o comunitate imensă de internauți care s-au simțit suficient de creativi încât să-și dea cu părerea despre alimente dulci al căror nume începe cu N. Procesul nu a implicat vreo responsabilitate specială din partea Google, dar a stat cu siguranță la baza unor propuneri cel puțin atractive. Nu de alta, dar deși a căștigat Nougat, foarte aproape au fost Nutter Butter, Nutella, Nerds sau Necco Wafers. Nutty McNutface a fost una dintre propunerile cele mai curajoase ce au fost respinse.

După ce am aflat primele detalii de Android N în cadrul conferinței Google I/O 2016 de acum câteva luni, gigantul din Mountain View s-a decis să meargă pe mâna publicului larg și să ne încânte cu o felie dulce de nuga. Ca de fiecare dată, evenimentul anunțării noului Android a fost marcat, printre altele, cu o nouă statuie în fața campusului Google din Mountain View. Exemplarul de anul acesta îl puteți vedea în imaginea de mai sus și arată surprinzător de bine.

În mod evident, este dificil de apreciat dacă aceasta este sau nu cea mai inspirată statuie Android, dar această particularitate contează mai puțin. Important este că în câteva săptămâni vom fi foarte supărați pe producătorii de telefoane și operatorii de telefonie care vor întârzia pe o perioadă nelimitată accesul la Android Nougat.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele