31 mai 2016 | 11:41

Un rus a creat o dronă inspirată de Half-Life 2

VIDEO
Un rus a creat o dronă inspirată de Half-Life 2

Orice fan al cunoscutei serii Hal-Life va aprecia creația acestui rus.

Half-Life 2 a fost un joc extrem de apreciat de majoritatea comunității de gameri. Însă unele persoane au fost atât de încântate de joc, încât au decis să reproducă unele dintre cele mai interesante elemente din universul jocului. Un bun exemplu este rusul Valentin Demcenko, din regiune Saratov a Rusiei, care a construit o dronă de tipul ”city-scanner”, identică celei din joc. În videoclipul pe care îl puteți vedea mai sus, drona este pilotată în interiorul unei clădiri abandonate, iar totul arată de parcă ar fi desprins dintr-un film SF.

[related]

Construcția acestei drone ar fi necesitat nu mai puțin de două luni de zile, conform celor de la Interesting Engineering, astfel că rusul a avut timp să se concentreze asupra detaliilor. Dispozitivul a fost creat în întregime de către Demcenko, care ar fi fost inspirat de quadcopter-e, și are o lungime de 80 de centimetri și o înălțime de 55 de centimetri. Asta înseamnă că este o replică exactă a dronei pe care o puteți vedea în joc.

În cazul în care nu ați încercat jocul sau pur și simplu nu vă amintiți, dronele acestea erau folosite pentru a supraveghea cetățenii orașului și aveau, de asemenea, capacitatea de a chema întăriri. Dacă vă numărați, însă, printre cei care au de gând să-și achiziționeze o dronă în curând, trebuie să țineți cont și de legislația țării.

Viitorul cod aerian al României va reglementa și sectorul dronelor, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranța traficului aerian. În curând, orice zbor în spațiul aerian național va fi trebui să fie monitorizat. ”Până acum era un proces mai greoi, dar acum va fi legiferată utilizarea dronelor. Este o problemă care frământă toate statele din Europa, iar creșterea acestor aeronave fără pilot este fără precedent, iar opinia mea este că acest sector se va dezvolta în continuare”, a specificat Ioan Chirea, șeful Autorității Aeronautice Militare.