21 oct. 2016 | 11:55

Un Mac este mai ieftin decât un PC, pe termen lung

ACTUALITATE
Un Mac este mai ieftin decât un PC, pe termen lung

IBM a discutat recent motivele pentru care preferă să ofere un Mac, în loc să aducă un PC pentru un angajat, costul fiind unul dintre acestea.

IBM a oferit angajaților posibiltatea să aleagă între un Mac și un computer cu Windows, iar deciziile acestora au influențat profiturile companiei. Mac-urile au ajuns pe birourile IBM la jumătatea lui 2015, pentru prima dată, iar compania a devenit unul dintre cei mai mari clienți ai Apple.

În doar un an, IBM a cumpărat 30.000 de calculatoare de la Apple pentru angajați, iar până la momentul actual, aceștia au oferit 90.000 de astfel de calculatoare angajaților de pe întregul mapamond.

Au existat supoziții cu privire la faptul că un Mac va fi mai scump decât un PC, dar pe termen lung, IBM a descoperit că tocmai calculatoarele sunt cele care costă mai mult. Într-un interval de timp de 4 ani, un Mac ajunge să coste cu 543 de dolari mai puțin decât un PC obișnuit.

”IBM a descoperit că PC-urile sunt cauza a de două ori mai multe cereri de ajutor, dar și că sunt de trei ori mai scumpe. În funcție de model, compania economisește între 273 și 543 de dolari pentru un Mac, în comparație cu un PC, dacă luăm în considerare un ciclu de viață de 4 ani pentru o astfel de unitate. Iar asta se referă la cel mai bun preț pe care l-am primit de la Windows”, spune Fletcher Previn, vicepreședinte al departamentului Workplace as a Service, din cadrul IBM, citat de macrumors.com.

IBM a constatat că device-urile Apple sunt mai ușor de utilizat, chiar dacă sunt mai scumpe inițial. Cu alte cuvinte, orice Mac pe care compania îl cumpără pentru un angajat va ajunge să contribuie la economii făcute de companie. Iar când înmulțim suma de mai sus cu cel puțin 100.000, este lesne de înțeles că IBM ajunge să prefere Mac-urile, din care livrează deja cel puțin 1.300 pe săptămână.