15 sept. 2016 | 07:47

Un Galaxy Note 7 ar fi provocat un incendiu pe autostradă

VIDEO ACTUALITATE

Aștept cu entuziasm momentul în care nu vom mai detalia situații dramatice cauzate de exploziile Galaxy Note 7, dar probabil că vor mai trece câteva săptămâni până atunci.

În total, doar în Statele Unite, au fost confirmate 70 de cazuri de telefoane Galaxy Note 7 explodate. Înainte de publicarea acestei cifre cu vreo două săptămâni, Samsung anunțase aproximativ 30 de cazuri pe întregul mapamond.

Un lucru este sigur, dacă aveți un Note 7 în casă, achiziționat pe canale mai mult sau mai puțin oficiale, sunt șanse foarte mari să explodeze cu consecințe dezastruoase. Într-o cameră de hotel a făcut pagube de 1400 de dolari, un Jeep Grand Cherokee a fost carbonizat și același telefon a luat foc în mâna unui copil de 6 ani. Situația nu este sub nici o formă o glumă.

Puteți spune că bateria din Note 7, ca din orice alt telefon, nu este foarte mare, dar capacitatea ei combinată cu procesul de fabricație defectuos o transformă într-o bombă cu ceas. În plus, pentru că temperatura la care ia foc este foarte mare și nu tinde să se stingă imediat, în funcție de ce are în preajmă, pagubele pot fi mai mici sau mai mari.

În acest caz particular, deși nu avem o confirmare oficială că a fost vorba de explozia unui Galaxy Note 7 la mijloc, un domn de 55 de ani afirmă că respectivul telefon a fost cauza clipului de mai sus. Incendiul desfășurat pe o autostradă din Port St. Lucie, Florida a fost unul de proporții. Imediat după sosirea autorităților la fața locului, șoferul mașinii, care a reușit să iasă din autovehicul în momentul declanșării incendiului, a afirmat că smartphone-ul său Galaxy Note 7 este responsabil.

,,O mașină a luat foc în timp ce încărca un Galaxy Note 7 pe autostrada Port St. Lucie. Mi s-a spus că domnul își încărca telefonul când a auzit o pocnitură puternică, iar imediat după, telefonul a explodat. Sunt asistentă, așa că am oprit mașina și m-am dus să văd dacă pot ajuta în vreun fel.

Clipul a fost capturat de o asistentă medicată, cu numele Sharon Cain, care a încercat să ajute cum a putut în momentul în care a ajuns la fața locului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele