19 apr. 2016 | 10:16

Un alt fel de teleportare: Youtube introduce o nouă funcție pentru clipurile la 360 de grade

ACTUALITATE
Un alt fel de teleportare: Youtube introduce o nouă funcție pentru clipurile la 360 de grade

Pe măsură ce realitatea virtuală prinde mai mult la public și producătorii vin cu gadgeturi diverse pentru acest trend, platformele media și sociale vin cu funcții speciale.

Youtube este cea mai mare platformă de conținut video din lume și, cu toate că Facebook se apropie vertiginos din spate, compania deținută de Google nu are de gând să stea cu mâinile în sân și încearcă să aducă noi servicii și funcționalități interesante.

În martie, anul trecut, Youtube anunța o platformă de video-on-demand pentru clipuri filmate la 360 de grade. Facebook a oferit tuturor utilizatorilor posibilitatea de a încărca astfel de clipuri, iar acum Youtube plusează din nou.

Acum, utilizatorii vor putea urmări clipuri filmate la 360 de grade în direct. Asta înseamnă că prezența la un concert de la câteva sute de kilometri distanță de locația utilizatorilor va putea fi ”trăit” cu ajutorul unei căști de realitate virtuală, precum cele Google Cardboard.

Directorii Youtube și-au ales un moment perfect pentru a face asta, pentru că, în State, se desfășoară Coachella, unul dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică, iar weekendul viitor ne vom putea bucura cu toții de performanțe live de acolo.

Youtube nu a anunțat dacă funcționalitatea va fi disponibilă și utilizatorilor obișnuiți, sau dacă doar marile studiouri vor putea face live la 360 de grade, dar odată ce camere precum LG 360 Cam sau Samsung Gear 360 vor căpăta popularitate, ne putem imagina plimbându-ne în sufrageria unui vlogger.