23 nov. 2016 | 07:48

Twitter a început să șteargă conturile vedetelor extremiste

ACTUALITATE
Twitter a început să șteargă conturile vedetelor extremiste

Twitter a întâmpinat probleme majore în ultima perioadă din cauza faptului că nu face o treabă foarte bună la închis conturile persoanelor ce promovează mesaje agresive, rasiste sau extremiste.

După ce au pierdut ocazia să fie achiziționați de Disney, din cauza faptului că mai multe vedete s-au retras de pe platformă deoarece au fost atacați de troli, Twitter se pare că își schimbă scara de valori. Zilele trecute tocmai au închis primul cont verificat al unei vedete pe motiv că aceasta promova mesaje de extremă dreapta și trăda afinități naziste fără nici un fel de emoții.

Este vorba de Tila Tequila, o vedetă de origine vietnameză care a avut mai multe seriale de-a lungul anilor, precum A shot at love with Tila Tequila sau Surviving Nugent. A apărut în mai multe reality show-uri, inclusiv Celebrity Big Brother și a pozat pentru Playboy, Stuff sau Maxim. Tila, cu numele ei original Thien Thanh Thi Nguyen a mai trădat în trecut pasiunea ei pentru naziști și Hitler, dar nu prea a avut de suferit din acest motiv. Nici măcar în momentul în care a postat pe Twitter o poză cu o banderolă nazistă în fața lagărului de la Auschwitz, oficialii rețelei sociale nu au luat atitudine.

Se pare însă că cei de la Twitter vor să creeze un mediu mult mai primitor și pacifist pe platformă. Din acest motiv, un șir de postări pro-naziste, printre care și o poză în care Tila Tequila a făcut salutul nazist, au lăsat-o pe aceasta fără cont.

În mod obișnuit, Twitter nu detaliază circumstanțele în care un cont este suspendat, iar aceasta nu a fost o excepție. În altă ordine de idei însă, este destul de ciudată coincidența ca imediat după valul de postări naziste, o vedetă cu un număr semnificativ de foloweri să nu mai aibă acces la Twitter. Merită reținut că respectivele postări nu includeau în mod direct mesaje agresive sau rasiste, dar simplele referințe rasiste se pare că au ajuns să o coste scump pe vedeta de reality show-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele