11 nov. 2016 | 14:54

Trailerul de la „Valerian” anunță un SF cu roboți zburători și extratereștri

VIDEO VIDEO

Luc Besson este unul dintre cei mai importanți creatori de filme de acțiune, datorită seriilor Taken și Transporter, dar în 2017, revine la SF-uri. Valerian este noul film scris și regizat de regizorul The 5th Element, iar primul trailer este spectaculos.

Cu un pic de noroc, ar putea fi cel mai bun și profitabil film de science fiction din 2017, iar în contextul în care la momentul respectiv vom vorbi probabil de alte două filme Marvel, un nou Star Wars și o peliculă din universul DC Comics, performanța respectiva este foarte dificil de atins. Dacă ne referim însă la Luc Besson, același individ creativ care s-a ocupat de Al Cincilea Element, Leon sau Lucy, cu siguranță nu este imposibil.

Cu numele complet Valerian and the City of a Thousand Planets, noul film scris și regizat de Luc Besson, a fost subiectul unui set stufos de zvonuri. Odată însă cu publicarea primului teaser trailer, aflăm de fapt despre ce tip de film va fi vorba și, mai ales, care va fi stilul vizual adoptat. Răspunsul este simplu și nu va dura foarte mult să vă dați seama că vine din mintea aceluiași individ care, în urmă cu aproape 20 de ani, ne-a oferit Al cincilea element.

Valerian este un film bazat pe o serie de benzi desenate, un trend care a devenit foarte popular în ultimii ani. Valerian and Laureline, materialul editorial ce a fost folosit ca inspirație pentru noua peliculă, nu vine însă de la Marvel sau DC. În schimb, este vorba de o serie de benzi desenate franțuzești ce nu a făcut valuri peste ocean.

Detaliile contează însă mai puțin. Important este că, pe fondul melodiei Because a celor de la Beatles, din momentul în care ați început redarea clipului de mai sus, sunteți transpuși într-o lume SF minunată, în care roboți zburători și extratereștri vorbitori de engleză sunt la ordinea zilei.

Nu putem decât să sperăm ca rezultatul final se va ridica la nivelul așteptărilor. Valerian and the City of a Thousand Planets va ajunge în cinematografe pe 21 iulie 2017.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele