31 dec. 2016 | 07:45

Top 10 aplicații de smartphone în 2016: acestea sunt cele mai descărcate

ACTUALITATE
Top 10 aplicații de smartphone în 2016: acestea sunt cele mai descărcate

Finalul de an este unul al statisticilor și retrospectivelor. De aceea, Nielsen a creat un top 10 aplicații de smartphone cu cele mai descărcate programe de mobil.

Conceptul de smartphone, pe lângă o referință directă la conectivitatea online, implică instalarea și rularea de aplicații terțe. Indiferent dacă ești proaspăt posesor de telefon inteligent sau unul cu experiență, ai o colecție de câteva aplicații de care nu te poți despărți. Multe dintre ele sunt utilitare sau te ajută să fi activ pe rețele de socializare. Altele sunt niște progrămele dedicate care îți permit să interacționezi mai ușor cu gadgeturile tale preferate. În orice caz, fiecare dintre noi are un top 10 aplicații de smartphone.

Pe lângă topurile personale pe care și le-a creat fiecare dintre noi în anii de utilizator de smartphone, Nielsen a creat un top 10 aplicații de smartphone per 2016. Merită reținut că acest clasament nu a avut în vedere calitatea sau utilitatea programelor listate, ci numărul de utilizatori și descărcări.

Pe primul loc în clasamentul pe care îl puteți analiza mai jos este, în mod inevitabil, Facebook. Deși avem o serie din ce în ce mai stufoasă de aplicații de mobil preinstalate pe telefoanele noastre noi, printre ele nu se numără Facebook. Din acest motiv, majoritatea persoanelor care își cumpără un smartphone instalează Facebook înainte de orice altceva. Cu o creștere de 14% față de 2015, aplicația de mobil a Facebook are în medie 146 milioane de utilizatori unici pe lună.

Poziția a doua în clasament, cu 129 milioane de utilizatori unici pe lună, în creștere cu 28% față de valoarea obținută în urmă cu aproximativ un an, a fost obținută de Facebook Messenger. Deținută de Facebook, Instagram este o altă prezență importantă în top 10 aplicații și una care face din nou referire la o rețea de socializare. Un absent important este Twitter care se pare că nu mai face valuri la fel de mari în industrie precum în urmă cu câțiva ani.

top 10 aplicatii mobile smartphone

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele