20 mai 2016 | 13:02

Toate notificările de pe Android ajung pe noul Windows 10

ACTUALITATE
Toate notificările de pe Android ajung pe noul Windows 10

Cortana este un asistent virtual foarte capabil care, deși nu știe limba română, începe să facă minuni pe Windows 10.

În luna martie a acestui an, am aflat pentru prima oară de la un oficial Microsoft că asistentul virtual al companiei va deveni peste noapte foarte capabil în a procesa notificări de pe gadgeturi cu Android. În practică, asta însemna că utilizatorii de telefoane cu Android nu mai erau nevoiți să ridice privirea din ecranul computerului cu Windows 10 pentru a vedea că-i sună cineva, că au primit un mesaj sau că o aplicație are nevoie de intervenția voastră pentru a-și desfășura activitatea.

Se pare însă că totul nu a fost doar un proiect futurist, iar utilizatorii de Windows 10 beta, care rulează cea mai recentă iterație de Insider Build, se pot deja bucura de ea. Astfel, notificările de pe Android pot fi vizualizate pe computer și vă este oferită și posibilitatea de a interacționa cu ele.

Singura condiție pentru a experimenta și voi noul concept inovativ este să fiți înscriși în programul Windows Insider și să aveți instalată pe telefonul sau tableta cu Android, cea mai recentă iterație a aplicației Cortana. Aceasta din urmă vă va oferi flexibilitatea de a alege aplicațiile individiuale ale căror notificări le doriți pasate către PC.

Scenariile în care o astfel de funcție vă este utilă sunt multiple. Important este că Microsoft a făcut primul pas în respectiva direcție. De acum înainte este vorba doar de finisarea întregului concept până în momentul în care va atinge versiunea finală, odată cu introducerea sa în Windows 10 Anniversary Update în luna iulie a acestui an.

În principiu, cum era de așteptat, nu veți putea interacționa cu toate notificările voastre de pe mobil, dar veți vedea din start lista apelurilor și a SMS-urilor primite, ținând doar voi dacă vreți sau nu să răspundeți.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele