22 sept. 2016 | 17:52

Tinder lasă deoparte datingul și investește într-o aplicație prin care fetele își pot găsi prietene

ACTUALITATE
Tinder lasă deoparte datingul și investește într-o aplicație prin care fetele își pot găsi prietene

Tinder este în continuare cea mai populară aplicație de dating, dar se pare că interesele sale nu se rezumă la această sferă.

Vina este o rețea socială prin care fetele își pot găsi prietene (în sensul de oameni cu aceleași interese cu care să iasă la cumpărături și să discute lucruri personale, nu iubite) și a strâns recent 1,4 milioane de dolari din investiții de la Greylock, NEA și Wildcat Venture Partners. Tinder a investit, de asemenea, o sumă considerabilă, potrivit lui Sean Rad, CEO-ul său.

Nu au fost oferite prea multe detalii, dar e un pas major pe care Tinder îl face în afara zonei conexiunilor amoroase. Această investiție înseamnă că Tinder va colabora cu Vina și sunt șanse mari să asistăm la o extindere a funcționalității swipe/match, potrivit Tech Crunch. Asta nu presupune, totuși, că Tinder va renunța la ideea de dating online.

Rad a mai spus și că cercetările bazate pe cantitatea enormă de date colectată de-a lungul timpului arată că oamenii vor și produse care funcționează asemănător Tinder, dar care să îi ajute să își găsească prieteni, nu neapărat persoane cu care să se „cupleze”. Companiile vor rămâne separate, cel puțin deocamdată.

Olivia Poole s-a mutat în San Francisco în 2009, unde nu cunoștea pe nimeni. După puțin navigat pe OkCupid, și-a dat seama că nu are nicio șansă să aibă parte de interacțiune umană orientată către amiciție. Așadar, a lansat acum foarte puțin timp aplicația Hey! VINA, în colaborare cu Jen Aprahamian. Aplicația este destinată femeilor și reprezintă o platformă la care te conectezi pentru a-ți găsi prietene, într-o experiență apropiată de Tinder, fără partea amoroasă inclusă (neapărat). Precum în cazul Tinder, Hey! Vina îți sortează potențialele prietene în funcție de interesele comune, proximitate și Facebook. Deocamdată este disponibilă doar pentru iOS și nu știm cât va funcționa așa cum și-ar dori dezvoltatoarele, dar investiția Tinder ar putea fi un semn bun.