14 oct. 2016 | 08:56

Tinder folosește inteligență artificială pentru a găsi poza de profil perfectă

ACTUALITATE
Tinder folosește inteligență artificială pentru a găsi poza de profil perfectă

Pentru a-și menține relevanța într-o plajă semnificativă de aplicații cu o utilitate similară, Tinder a implementat un sistem foarte interesant intitulat Smart Photos. Acesta este menit să vă găsească fotografia perfectă de profil.

În nici o altă circumstanță nu este mai adevărat decât în cazul Tinder că prima impresie este vitală. Deși vă puteți seta o serie de imagini de profil prin care cineva interesat să poată naviga, cei mai mulți utilizatori ai aplicației se rezumă la fotografia definită ca fiind principală. O imagine principală de calitate face cu siguranță diferența dintre un swipe la stânga și unul la dreaptă.

Calitatea unei imagini de profil pe Tinder nu este însă suficientă. Compania a lansat un algoritm de inteligență artificială care, nu doar că devine mai bun odată cu trecerea timpului, dar, în mod automat, face și câteva experimente interesante cu fotografiile voastre de profil. Intitulat Smart Photos, acest sistem, în mod automat, vă va alterna fotografiile voastre de profil principale pe care le văd alți oameni cu scopul de a vedea care dintre ele generează cele mai multe like-uri. În plus, întreaga ordine a acelor imagini va fi sortată după nivelul de interacțiune pozitivă generat.

Toate aceste funcții noi introduse Tinder zilele trecute sunt complet gratuite pentru toți utilizatorii săi și, deja, și-au demonstrat utilitatea. Utilizatorii au văzut, într-un timp foarte scurt, sporirea numărului de like-uri cu 12%. Fiecare swipe în parte făcut de cineva pe profilul vostru este luat în calcul. Ideea nu este neapărat revoluționară și a mai fost implementată în trecut în servicii gen OKCupid. Diferența majoră era că în trecut, după ce aflați ce poze au fost vizualizate cel mai mult de către utilizatorii rețelei sociale, ținea de voi să le definiți ca fiind imagini de profil permanente.

Noua funcție pe bază de inteligență artificială a fost dezvoltată într-o variantă incipientă în cadrul unui hackaton intern organizat de către angajații companiei. În altă ordine de idei, se pare că, pentru a avea succes, trebuie să nu purtați o pălărie sau ochelari de soare și să nu faceți selfie-uri de profil în spitale sau pe scările unei biserici.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele