21 oct. 2016 | 14:25

Telefoanele iPhone 7 cu modemuri de la Intel au probleme cu semnalul

ACTUALITATE
Telefoanele iPhone 7 cu modemuri de la Intel au probleme cu semnalul

Deși Apple are o reputație foarte bună pentru controlul calității, modelele de iPhone 7 care vin dotate cu modemuri fabricate de Intel au o problemă destul de gravă.

Apple a lucrat în trecut doar cu modemurile oferite de Qualcomm pentru telefoanele sale, în timp ce componentele de tip system-on-a-chip (SoC) au fost realizate atât de Samsung cât și de TSMC. iPhone 7 a însemnat o diferență de decizie în materie de furnizori pentru modemuri.

Astfel, variantele de modemuri pentru telefoanele destinate AT&T și T-Mobile au fost produse de către Intel, în vreme ce telefoanele pentru Sprint, Verizon și cele factory-unlocked se bazează pe modemul de la Qualcomm.

Conform unei analize realizate de Cellular Insights și citat de extremetech.com, ambele variante de modem funcționează în parametri asemănători dacă telefoanele au semnal puternic. dar modemul de la Intel, are probleme atunci când utilizatorii se află în zone cu semnal mai slab.

RSRP, sau Reference Signal Received Power, este un mod de a măsura puterea semnalului de tip LTE și trebuie să se încadreze între -75dBm atunci când telefonul se află fix lângă un turn de emisie și -120dBm la marginea ariei de acoperire. Intel pierde teren în jurul pragului de -105dBm,

Ar fi interesant să apară o analiză a duratei de viață a bateriei unui iPhone cu modem de la Intel și a unui telefon cu model Qualcomm. Asta ar fi relevant deoarece cu cât semnalul primit de telefon este mai slab, cu atât acesta va consuma mai multe resurse, implicit mai multă baterie, pentru a amplifica semnalul.

Încă nu este clar care sunt implicațiile pentru telefoane în mod direct, când vine vorba de zone cu semnal slab, dar comparația este suficientă ca să înțelegem că modemul de la Qualcomm este varianta mai performantă decât cea propusă de Intel, în zonele cu semnal slab.