06 apr. 2016 | 17:06

Telefoanele cu cele mai bune camere: smartphone-uri pentru pasionații de fotografie

FEATURE
Telefoanele cu cele mai bune camere: smartphone-uri pentru pasionații de fotografie

Dacă te pasionează fotografia, dar încă nu ai cunoștințe tehnice și nu vrei să te avânți spre un aparat profesional, poți experimenta și cu smartphone-ul. Noi am pregătit o listă cu telefoanele cu cele mai bune camere, ca să ai de unde te inspira.

Telefoanele cu cele mai bune camere – Samsung Galaxy S7

Noile Galaxy S7 si S7 Edge de la Samsung vin cu o cameră de 12 megapixeli, față de cea de 16 megapixeli de pe modelele de anul trecut, însă cu pixeli individuali cu dimensiune mai mare și cu o tehnologie nouă, care îi permite să focalizeze mult mai rapid. Dincolo de asta, configurația per total e uimitoare. Anul trecut, Galaxy S6 a ridicat clar ștacheta pentru camerele de pe smartphone-uri, și chiar dacă Galaxy S7 nu a mai stârnit acceași vervă, neavând ce să aducă în plus cu mult peste standardul precedent, e un telefon cu care ai succesul garantat în pozele de pe Instagram. Îl poți cumpăra de AICI. Dacă prețul ți se pare prea piperat, poți opta și pentru modelul Galaxy S6, pe care îl găsești AICI.

Telefoanele cu cele mai bune camere - Galaxy S7 edge

Telefoanele cu cele mai bune camere – iPhone 6s

Ca în cazul Samsung Galaxy S6 și Galaxy S7, iPhone 6 și iPhone 6s nu sunt la ani lumină distanță în ceea ce privește performanțele. Camera foto este, cu siguranță, una dintre cele mai mari îmbunătățiri. Camera de pe iPhone 6 și 6 Plus era suficient de bună încât să mai cari după tine un aparat foto. Totuși, camera de pe noul model este și mai bună, având 12 megapixeli și capacitate de filmare la rezoluție 4K. Îl poți cumpăra la preț redus de AICI.

Telefoanele cu cele mai bune camere - iPhone 6s

Telefoanele cu cele mai bune camere – LG G4

Chiar dacă cei de la LG au lansat modelul G5 anul acesta, nu înseamnă că ar trebui scăpat din vizor G4. LG G4 are un ecran IPS LCD de 5,5 inci la rezoluție QuadHD, cu luminozitate crescută și cu o redare mai bună a culorilor. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 808, un hexacore care își distribuie puterea de calcul astfel: două nuclee sunt la 1,8GHZ, iar alte patru lucrează la 1,4GHZ. LG G4 mai are 3GB de memorie RAM, 32GB spațiu de stocare, dar spre deosebire de alte modele, poți pune un card microSD de până la 128GB. Camera foto are 16 megapixeli și e una dintre cele mai bune de pe piață, chiar dacă a fost surclasată de alte modele de smartphone-uri ceva mai noi. Îl găsești AICI redus.

Telefoanele cu cele mai bune camere - LG G4

Telefoanele cu cele mai bune camere – Huawei P8

Huawei P8 are o cameră principală de 13 megapixeli și una secundară de 8MP pentru selfie-uri de-alea bune de dat pe Facebook și prin alte medii digitale. Cea principală este importantă, mai ales pentru acea stabilizare. Da, funcționează foarte bine, vei scoate poze tare interesante noaptea, dar îți va trebui un trepied. Oricât de bine ar stabiliza, când scazi timpul spre o secundă de expunere, mișcarea se va vedea și în imaginea finală. Poți să îl cumperi de AICI.

Telefoanele cu cele mai bune camere - Huawei P8

Telefoanele cu cele mai bune camere – LG V10

Camera de 16 megapixeli este, fără îndoială, punctul forte al telefonului. Din moment ce nu sunt extrem de priceput la fotografii, vă voi vorbi aici din calitate de începător: LG V10 este probabil cel mai bun dispozitiv de pe piață pentru amatorii de fotografie. Chiar și în modul auto, imaginile realizate de acesta surprind detalii pe care alte dispozitive probabil nu le-ar captura, iar focalizarea se realizează extrem de rapid. Performanțele sunt aproape la fel de bune și pe timp de noapte, iar aplicația este printre cele mai bine realizate pe care le veți întâlni.

Iar dacă vă numărați printre pasionații de fotografie și vreți să obțineți cele mai bune rezultate de la senzorul foto, atunci veți fi fericiți să aflați că LG V10 vă permite să umblați la balansul de alb, sensibilitatea ISO, profunzimea de câmp și viteza declanșatorului. Îl poți cumpăra de AICI.

Telefoanele cu cele mai bune camere - LG V10