04 mart. 2016 | 07:58

Tehnologia Samsung Fast Charge i-a topit telefonul

ACTUALITATE
Tehnologia Samsung Fast Charge i-a topit telefonul

Într-o perioadă în care smartphone-urile actuale se încarcă din ce în ce mai repede, o tehnologie precum Fast Charge se pare că nu este sigură pentru folosire în tandem cu dispozitive mai vechi.

Deși evoluția în materie de performanță a telefoanelor din ultimii ani a fost una foarte previzibilă, este impresionant modul în care acestea au devenit capabile să se încarce mult mai rapid folosind aceeași interfață precum în urmă cu 5 ani. Tehnologia de conservare a bateriei, ce vă ajută să vă folosiți telefonul pentru o perioadă îndelungată de timp departe de priză, este un alt avantaj.

Se pare însă că respectiva interfață microUSB degeaba vă servește o cantitate suplimentară de curent într-un timp mai scurt dacă telefonul de la capătul firului nu este compatibil cu Fast Charge. Mai mult decât atât, riscați ca dispozitivul să se topească, conform unei domnișoare ce a detaliat experiența de curând pe Reddit.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, partea de jos a unui Galaxy S4, ce include și mufa de încărcare, s-a topit pur și simplu în momentul în care posesoarea dispozitivului l-a pus la încărcat în tandem cu un încărcător original de S6 Edge.

,,Al meu este un Galaxy S4 mov. El are noul Galaxy Edge. Partea care se fixează în telefon a fost topită în interior. Când alarma mea s-a declanșat de dimineață, prietenul meu a întins mâne pentru a o opri și a apucat încărcătorul pentru a-l deconecta, moment în care, i-a ars degetul, iar încărcătorul a căzut pur și simplu, lăsând bucata din poză conectată. Am încercat să o scot, dar era criminal de fierbinte. El are o băsică foarte urâtă acum.” Aceasta a fost relatarea victimei pe Twitter.

Momentan nu se știe dacă aceasta a fost o excepție sau orice telefon vechi conectat la un încărcător cu Samsung Fast Charge pățește la fel. În orice caz, ar fi bine să evitați încărcătoarele dotate cu vreo tehnologie de încărcare rapidă, dacă nu sunteți siguri că terminalul vostru e compatibil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele