01 aug. 2016 | 11:18

„Tatăl” Pokemon Go, „victima” hackerilor de pe Twitter

ACTUALITATE

Aparent, în ultima vreme s-a lansat un fel de modă a spargerii conturilor de Twitter care aparțin oamenilor cunoscuți. Se pare că i-a venit rândul și lui John Hanke, omul datorită (sau din cauza) căruia avem Pokemon Go.

John Hanke este CEO-ul Niantic, compania care a produs faimosul Pokemon Go. Pe 31 iulie, pe contul său de Twitter a fost publicată o serie de mesaje însoțite de hashtagul #OurMine, iar „hackingul” ar fi provenit din Brazilia, unde Pokemon Go nu a fost încă lansat.

Unul dintre tweeturi preciza că parola lui Hanke a fost „nopass”, dar linkurile Quora către explicațiile hackerului au fost șterse. În mod interesant, OurMine e o companie care pretinde că evaluează securitatea conturilor de pe rețelele sociale, așa că hackingul pare un truc de marketing, menit să facă utilizatorii să își îmbunătățească măsurile de siguranță. Desigur, nu există o certitudine în acest sens.

Contul lui John Hanke - Twitter

Strategie de marketing sau nu, mișcarea a atras atenție și reacții de la diverși oameni, dintre care unii au pretins că e o modalitate stupidă de a atrage atenția, iar alții au fost jucători nemulțumiți de actualizările recente din Pokemon Go. Potrivit CNET, încă nu e clar cum a obținut OurMine acces la parola lui Hanke.

Primul update important pentru Pokemon Go a fost lansat zilele trecute și, pe lângă o serie de funcții noi ce vor încânta jucătorii, a fost desființat suportul pentru aplicații de localizare alternativă pentru Pokemoni. Pokevision, de exemplu, nu mai funcționează deloc. Echipa din spatele respectivului program s-a simțit nevoită să lanseze un comunicat pe Twitter pe marginea subiectului, iar veștile nu sunt bune. ,,Hei băieți, ne-am fi dorit să avem ceva vești pentru voi. La acest moment, respectăm dorințele Niantic și Nintendo. Vă vom ține la curent.