13 apr. 2016 | 07:15

Dă ”aparatul” înapoi: Uber scade tarifele în București

ACTUALITATE
Dă ”aparatul” înapoi: Uber scade tarifele în București

După ce, în urmă cu câteva luni, Uber anunța că tarifele pentru utilizatorii din București vor crește de la 1,39  lei pe km la 1,65 lei pe kilometru, compania dă înapoi și propune prețuri mai mici pe kilometru.

Uber a făcut mare vâlvă de la intrarea în România, iar una dintre cele mai controversate decizii a fost creșterea tarifelor. Pe atunci, compania spunea că serviciul ”din București a fost lansat în februarie cu prețuri promoționale” și că ”mărirea tarifelor ne ajută astfel să atingem două obiective importante: să continuăm să creștem disponibilitatea serviciului – faptul că poți găsi mașini disponibile zi sau noapte – și să încurajăm cât mai mulți oameni ce doresc un venit adițional să conducă folosind aplicația Uber”.

S-ar părea că strategia a dat roade. Potrivit unor informații remise de oficialii Uber către Adevărul,  ”scăderile de prețuri sunt menite să încurajeze pasagerii să folosească serviciul mai des și, implicit, să asigure mai multă activitate pentru șoferii parteneri în perioadele cu cerere mai puțin intensă, așa cum este sezonul cald. Viziunea noastră este să oferim cât mai multor oameni acces la transport sigur și convenabil, la tarife mai accesibile, oferind în același timp o oportunitate economică atractivă pentru parteneri”.

Mai exact, cu cât au scăzut cei de la Uber tarifele?

Prețurile Uber X vor scădea cu 10%, începând de miercuri dimineața. Asta înseamnă 1.45 lei pe kilometru, 0.26 lei pe minut si 8 lei tariful minim. Deci, cu toate că tariful pe kilometru se micșorează, tariful minim rămâne ca până acum. Nici serviciul Uber Select nu beneficiază de o reducere de preț.

Rămâne de văzut ce impact va avea decizia Uber de a micșora tarifele și dacă compania va reuși să atragă mai mulți clienți.