28 aug. 2016 | 12:07

Sute de oameni evacuați de la o întâlnire cu YouTuberi

ENTERTAINMENT
Sute de oameni evacuați de la o întâlnire cu YouTuberi

Sute de participanți la conferința YouMeet, organizată la Romexpo de fanii YouTube, au fost evacuați de către pompieri.

Sâmbătă, la Romexpo, a fost organizată prima ediție a evenimentului YouMeet. Aceasta a reprezentat o întâlnire a câtorva dintre cei mai populari YouTube-ri din România cu fanii lor. După cum scrie și pe pagina de Facebook oficială a evenimentului, printre participanți s-au numărat Maximilian Ioan, iRaphahell, Selly, Cristi Munteanu și Vlad Munteanu, ItsAnca, Exploit, Gannicus96, ZappyTV, EpicShorty, zZaNdrei, White Coffee, r0nni3 Andra Gogan, Vasco Tataru, R0ttby și Bobospider.

Însă ceea ce organizatorii evenimentului nu au anticipat a fost numărul extrem de mare de participanți. Aceștia se pare că l-au determinat pe șeful de tură al pompierilor de la secția din Romexpo să verifice dacă YouMeet respectă standardele de siguranță. În condițiile în care numărul participanților depășea cu mult capacitatea sălii, organizatorii le-au pus acestora la dispoziție un spațiu mai mare.

„În cel mai scurt timp, acesta a comunicat organizatorilor evenimentului că este o stare posibil generatoare de urgențe, motiv pentru care s-ar impune evacuarea,  coordonată, a ocupanților. Concomitent, dispozitivul de intervenție al ISUBIF prezent la fata locului a fost suplimentat cu un echipaj SMURD şi s-a solicitat sprijinul poliției şi jandarmeriei pentru evacuarea în siguranță a participanților”, a declarat căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, potrivit celor de la News.ro.

Dar oamenii se pare că au refuzat să se mute în noul spațiu, astfel că pompierii au decis să evacueze sala. „Pe fondul cazurilor medicale apărute şi a tensiunii existe în rândul participanților, față de situația creată, s-a luat decizia de anulare a evenimentului și de evacuare progresivă a persoanelor către exteriorul clădirii”, a menționat Daniel Vasile, conform News.ro.

Prin intermediul unei postări pe Facebook, organizatorii evenimentului au dat de înțeles că participanții își vor putea primi banii înapoi. ”Subliniem faptul că, în mod categoric, persoanele care au achiziționat bilete POT primi banii înapoi. Știm ce vorbesc unele „guri rele”, și vă asigurăm că aveți parte de toată considerația noastră. Dacă voiam să ne îmbogățim peste noapte și să profităm de voi nu puneam prețul biletului 20 de lei, o sumă modică, ci puneam mult mai mult”, scriu aceștia pe rețeaua socială.