04 iul. 2016 | 11:00

Sony readuce cățelușii robotici Aibo în actualitate

ACTUALITATE
Sony readuce cățelușii robotici Aibo în actualitate

Cei de la Sony au fost printre primii creatori de gadgeturi cu grad sporit de inteligență artificială, iar acum, cățelușii Aibo ar putea fi reinventați complet pentru o nouă generație de utilizatori.

Dacă ați fost pasionați de tehnologie și gadgeturi smart la sfârșitul anilor 90, ați aflat cu siguranță de roboții AIBO ai celor de la Sony. Ilustrați în imaginea de mai sus, aceștia, deși nu au reprezentat neapărat un succes de piață, au reușit să fie revoluționari din foarte multe puncte de vedere. Pierderile masive și restructurările la nivelul întregii corporații din 2006 au redus însă la zero respectivul proiect, cât și toate eforturile gigantului pe marginea aplicațiilor de inteligență artificială.

Un deceniu mai târziu, oficialii Sony și-au adus aminte de fascinantul proiect Aibo și, cu toate că gigantul japonez nu trece printr-o perioadă economică foarte roz, s-ar putea să vedem un nou câine inteligent în curând.

Un comunicat pe marginea acestui subiect a fost făcut de CEO-ul Sony în urmă cu câteva zile. Aparent, un nou gadget ,,capabil să creeze o legătură emoțională cu clienții” va fi dezvoltat de către companie. Conform unui raport al celor de la Wall Street Journal, Kazuo Hirai a insistat pe faptul că noile produse vor fi comercializate într-un format recurent. Această particularitate se traduce prin faptul că, fie vor implica upgrade-uri hardware la fiecare câțiva ani, fie va fi necesară înlocuirea lor completă, într-o manieră similară cu smartphone-urile pe care le folosim cu toții.

Ca o dovadă suplimentară a faptului că nu este vorba doar de zvonuri, cei de la Sony au investit de curând o sumă semnificativă într-un startup de inteligență artificială intitulat Cogitai. În contextul în care Sony are un talent deosebit în realizarea de hardware, o companie specializată pe dezvoltarea de sisteme inteligente ce se pot actualiza singure pornind de la experiențele din împrejurimi, s-ar putea să fie exact ce are nevoie un nou Aibo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele