17 mai 2016 | 13:28

Sony lansează cel mai bun telefon pentru selfie-uri

ACTUALITATE
Sony lansează cel mai bun telefon pentru selfie-uri

Japonezii de la Sony au lansat de curând modelul Xperia XA Ultra.

Nu este un secret faptul că afacerea cu telefoane mobile a celor de la Sony nu se descurcă atât de bine. Pe parcursul timpului, Sony a adus pe piață multe terminale cu configurații de top și au investit în dezvoltarea de noi aparate, chiar dacă vânzările nu au mai mers pe o curbă ascendentă de câțiva ani. Din acest motiv, au apărut de ceva timp zvonuri legate de vânzarea diviziei de telefoane din cadrul companiei.

Mai mult decât atât, în luna octombrie a anului trecut, CEO-ul Kazuo Hirai a afirmat că divizia de mobile mai ar fi avut, în principiu, un singur an pentru a ajunge pe zero cu raportul dintre cheltuieli și profit. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, se gândesc la alte variante. În ciuda acestui lucru, Sony continuă să lanseze telefoane mobile, iar Xperia XA Ultra este cel mai nou model de pe piață. Din punct de vedere al designului, acesta se aseamănă cu majoritatea terminalelor Sony.

Sony Xperia XA Ultra

Principalele aspecte prin care ne impresionează telefonul sunt cele două camere foto montate. Conform publicației The Verge, cea de pe față are nu mai puțin de 16 megapixeli și beneficiază de flash și stabilizare optică a imaginii, astfel că Xperia XA Ultra este unul dintre cele mai bune terminale pentru pasionații de selfie-uri. De cealaltă parte, senzorul Exmor RS de 21,5 megapixeli de pe spate este dotat cu tehnologia ”quick launch” și focalizare automată hibridă.

[related]

Am menționat că avem de-a face cu un phablet? Telefonul are un impresionant ecran de 6 inci care suportă o rezoluție Full HD, care ascunde un procesor MediaTek MT6755 cu opt nuclee, 3GB RAM și o capacitate de stocare de 16GB. Acesteia din urmă, din fericire, i se pot adăuga alți 200GB, prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Telefonul va fi disponibil din luna iulie în trei culori: alb, negru și auriu. Nu știm încă foarte multe în legătură cu prețul, dar dispozitivul ar urma să fie comercializat pe plan internațional.