16 sept. 2016 | 13:27

Sofort, camera instant de la Leica pe care ți-o poți permite

ACTUALITATE
Sofort, camera instant de la Leica pe care ți-o poți permite

Subiectul mai multor zvonuri în ultimele luni, Leica Sofort este prima cameră instant a creatorilor de dispozitive premium Leica, iar nemții pot fi mândri de rezultatul final.

Până la această oră, cele mai accesibile camere Leica gravitau în jurul valorii de câteva mii de euro. Cu un design dominat de linii classic – chic, toate modele producătorului au avut un public select care se pricepea să umble la parametrii de captură și nu se ferea să investească în accesorii suplimentare.

Conceptul inventat de Polaroid în urmă cu câteva decenii se pare că a revenit la modă și este reinventat de mai mulți jucători importanți domeniul foto. După ce în urmă cu câteva luni detaliam prima cameră a celor de la Impossible Project – I1, a sosit momentul ca și Leica să-și arunce mânușa în ring. Leica Sofort este rezultatul mai multor ani de efort și, după cum se poate vedea în clipul de prezentare de mai sus, nemții pot fi mândri de realizarea lor.

Chiar în urmă cu câteva zile au început să circule pe internet câtev aimagini cu produsul finit, iar acum acesta a fost dezvăluit în mod oficial de Leica Sofort. Dacă nu era evident deja, aceasta folosește filme instant pentru a vă imprima fotografiile la scurt timp după ce le-ați imortalizat, oriunde v-ați afla. În privința scenariilor de captură, din start aveți acces la Party & People, Sports & Action și Macro, pe lângă previzibilul Auto. În plus, fotografii cu experiență pot face experimente folosind controalele manuale puse la dispoziție de Sofort. Lista include posibilitatea ajustării distanței de focus, activare și dezactivarea blițului, modificarea compensării luminoase și nu numai.

Obiectivul de 60mm cu F/12.7 fixat pe Leica Sofort nu este unul dintre cele mai rapide, cu un timp de expunere între 1/8 și 1/400, dar ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru recreerea experienței Polaroid. Acumulatorul se descarcă după aproximativ 100 de expuneri.

Prețul pentru Leica Sofort, începând cu luna noiembrie când va ajunge în magazine, este de 300 de dolari. Un pachet pentru 10 fotografii color este de 13 dolari, în timp abilitățile de captură alb-negru vă costă 16 dolari pentru 10 imagini. În același timp, camera va suporta și filme clasice Fujifilm Instax, dacă sunteți curioși și le găsiți pe acelea mai ieftin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele