Dacă ești fan Star Wars, probabil că până și un tricou imprimat te bucură, darămite un gadget desprins direct din poveste.

Ei bine, în curând, va avea loc lansarea prequelului Rogue One, iar compania japoneză Sharp a decis să o pregătească într-un mod simpatic: lansând un telefon Star Wars. Sunt, evident, două versiuni, Light Side și Dark Side, dar, după cum scriu și cei de la Engadget, petrecerea începe abia când arunci o privire la software.

Indiferent de modelul ales, primești un telefon foarte personalizat cu Android, cu aplicații, sunete, emoji-uri speciale, imagini și nu numai. Dispozitivul nu e un vârf de gamă, dar se descurcă decent: are un ecran de 5,3 inci, un procesor Snapdragon 820, 3GB de RAM, spațiu de stocare de 32GB care poate fi extins, o cameră foto de 22,6 megapixeli. În plus, e rezistent la apă, dar nu și la praf.

Cel mai mare defect al său e disponibilitatea, sau, mai precis, lipsa ei. Telefonul va fi disponibil la reduceri pe 2 decembrie pe SoftBank (va costa 865 de dolari), dar probabil că nu va trece de granițele Japoniei. Rămâne, totuși, de văzut dacă japonezii vor găsi de cuviință să bucure și alți fani ai Star Wars, din alte părți ale lumii.

Între timp, așteptăm lansarea„Rogue One: O poveste Star Wars”, care va ajunge în cinematografele din România începând din seara datei de 15 decembrie.

Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul. Acest eveniment cheie de pe parcursul poveştilor Star Wars uneşte oameni obişnuiţi,care aleg să facă lucruri extraordinare. Făcând acest lucru, ei devin o parte din ceva măreţ, mai important decât ei înşişi.