13 dec. 2016 | 18:30

Skype a învățat să vă traducă conversațiile telefonice în timp real

ACTUALITATE
Skype a învățat să vă traducă conversațiile telefonice în timp real

Skype este un serviciu Microsoft care a evoluat foarte mult de la o simplă aplicație de video conferință, iar accentul în ultima perioadă se pune pe traduceri în timp real.

În urmă cu aproximativ un an, cei de la Microsoft se mândreau cu faptul că Skype poate fi folosit pentru a purta o conversație într-o limbă străină. Sistemul era cât se poate de simplu, chiar dacă nu era vorba de foarte multe limbi străine suportate. Pe parcursul unei video conferințe, sub formă de subtitrare, puteați vedea ce spune interlocutorul, iar el putea de asemenea să vadă în scris traducerea cuvintelor pe care le verbalizați voi. Sistemul părea ideal, dar dezvoltatorii Skype s-au gândit că este posibil să îl ducă la un cu totul alt nivel.

Mometan doar beta, noua versiune de Skype ce poate fi experimentată de membri programului Windows Insider vă traduce conversații clasice la telefon, atâta timp cât acestea se desfășoară prin intermediul Skype și voi aveți Skype Credit pentru a le iniția. De asemenea, trebuie să vă dați acordul că acceptați ca respectiva conversație să fie înregistrată și tradusă. Soluție este perfectă pentru momentele în care vreți să sunați la un hotel și nu sunteți siguri dacă persoana de la capătul firului vorbește o limbă cunoscută de voi.

Momentan, noul sistem funcționează cu nouă limbi străine: arabă, braziliană, portugheză, engleză, franceză, germană, italiană, mandarină, rusă, spaniolă și orice combinație de câte două dintre ele. În mod evident, vă puteți aștepta la mici probleme de funcționalitate, dar chiar și în beta, sistemul pare destul de bine pus la punct.

Tot din acest update dedicat membrilor programului Windows Insider, mai fac parte posibilitatea redirecționării apelurilor Skype către o linie tradițională de telefonie, pentru momentele în care nu aveți acces la internet sau la aplicația de mobil. Puteți, de asemenea, să înregistrați mesaje video și să le înaintați unei persoane chiar și dacă nu este online. Pentru un management mai bun al conversațiilor, aveți opțiunea să marcați mesaje ca fiind citite și să partajați mai ușor date de contact ale unor utilizatori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele