26 iul. 2016 | 07:16

Sega apelează la melancolie: vine pe piață cu console clasice Mega Drive

ACTUALITATE
Sega apelează la melancolie: vine pe piață cu console clasice Mega Drive

Fanii jocurilor retro se vor putea bucura în curând de două console clasice actualizate pentru noua generație, Sega Mega Drive, în varianta portabilă și pentru TV.

În urmă cu aproximativ o lună detaliam cu entuziasm anunțul celor de la Nintendo pentur o versiune actualizată a consolei NES Classic Edition. Aceea va fi disponibilă în câteva luni cu 30 de jocuri și va oferi o experiență de gaming foarte similară cu cea de acum câteva decenii, cu excepția faptului că poate fi conectată prin HDMI la orice TV modern.

Pornind de la o premisă similară, Sega a decis să reînvie consola Mega Drive, pe care este foarte probabil să fi pus și voi mâna în urmă cu aproximativ 20 de ani. Noua consolă va folosi același nume Mega Drive și va fi livrată cu două controllere wireless. În mod evident, se va putea conecta prin HDMI la orice TV modern. În plus, cei care se aflau în căutarea unei experiențe portabile marca Sega, pot opta pentru un Mega Drive portabil cu aceleași elemente de design retro, o baterie reîncărcabilă și un display de 3,2 inci.

Partea cea mai interesantă a ecuației constă în suportul pentru cartușele originale Mega Drive cu jocuri. Pentru că este însă foarte puțin probabil să mai aveți așa ceva prin casă, atât în Mega Drive-ul pentru TV, cât și în cel portabil, vor fi incluse nu mai puțin de 80 de jocuri. Având în vedere că anunțarea noilor console a fost făcută la aniversarea a 25 de ani a francizei Sonic the Hedgehog, lista include primul joc Sonic. În plus, veți avea parte de Mortal Kombat, Comix Zone, Golden Axe și multe alte titluri care s-ar putea să vă aducă aminte de copilărie.

Ambele console Mega Drive sunt disponibile pentru precomandă pe FunStockRetro la un preț mai mult decât decent de 65 de dolari, cu mențiunea că primele unități vor fi livrate în octombrie.

sega mega drive

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele