22 feb. 2016 | 14:35

SanDisk anunță noua gamă de carduri microSD și stick-uri USB 3.0

ACTUALITATE
SanDisk anunță noua gamă de carduri microSD și stick-uri USB 3.0

SanDisk a prezentat la Barcelona de curând noile sale flash-uri USB 3.0 și carduri microSD.

Printre toate telefoanele, camerele și gadgeturile anunțate de giganții din sectorul tech, SanDisk a introdus anul acesta la Mobile World Congress noua sa gamă de carduri microSD și stick-uri USB. Luând exemplul celorlalte companii, SanDisk a apelat de această dată la USB-ul de tip C în cazul stick-ului flash, pentru a oferi ”o soluție adecvată celor care doresc să transfere fișiere între dispozitive compatibile cu această tehnologie”. Pe lângă acesta, a introdus și un card microSD, care poate atinge viteze de transfer de până la 275 MB/secundă.

 

În ceea ce privește dimensiunea, noul card este disponibil în două versiuni diferite: una de 64GB și alte de 128GB. Prima dintre acestea va costa în jur de 180 de dolari, în timp ce a doua va putea fi achiziționată în schimbul a 300 de dolari. Ambele vor debuta în mod oficial pe piață în al doilea trimestru financiar din acest an și vor veni cu o garanție valabilă pentru o perioadă nelimitată.

Conform Android Central, stick-ul USB de tip C va fi disponibil în versiuni de până la 128GB, iar utilizatorii ar putea obține viteze de transfer de până la 150MB/secundă. Este cel mai rapid stick USB de tip C produs de SanDisk și va putea fi folosit cu PC-uri, tablete și chiar smartphone-uri. Prețul său va fi unul variabil, în funcție de dimensiune, între 20 și 80 de dolari.