18 iul. 2016 | 14:59

Samsung vrea să se implice pe piața automobilelor

ENTERTAINMENT
Samsung vrea să se implice pe piața automobilelor

Samsung ar urma să cumpere acțiuni la un producător auto din China.

Nu este un secret faptul că piața de smartphone-uri nu se descurcă foarte bine în acest moment. Samsung este, cel mai probabil, una dintre cele mai afectate companii de situația actuală, iar, în asemenea condiții, nu este de mirare că oficialii au creat o echipă care se ocupă de dezvoltarea de produse pentru industria auto. După cum menționează și Reuters, aceasta din urmă ar putea ajuta compania să crească în continuare.

Acum, însă, Samsung pare a fi pregătită să facă un pas și mai important către piața auto. Conform celor mai noi informații, coreenii se pregătesc să cumpere un număr de acțiuni la producătorul auto chinez BYD. Acesta se ocupă de fabricarea de mașini electrice în prezent, iar investiția din partea Samsung ar urma să-l ajute să se dezvolte mai rapid.

După cum probabil știți deja, nu avem de-a face aici cu un caz izolat. În ultimii ani, producătorii auto și companiile din sectorul tech au încheiat în câteva rânduri parteneriate, orientându-se asupra mașinilor electrice, mașinilor autonome și componentelor necesare fabricării lor. ”Cea mai nouă investiție are rolul de a întări afacerile cu piese de mașini și piese de smartphone-uri ale celor două companii. Vrem să discutăm despre colaborarea pe mai multe planuri, pe parcursul timpului”, scrie într-un comunicat oficial lansat de Samsung.

În prezent, BYD se bucură de susținerea Berkshire Hathaway, compania lui Warren Buffett. Nu se știe exact ce sumă va cheltui Samsung, dar unele surse menționează o investiție de aproximativ 450 de milioane de dolari. Asta ar însemna că Samsung va deține aproximativ 4% din BYD. Oficialii chinezi au negat, însă, aceste informații.

Valoarea acțiunilor BYD a crescut cu 1,2%, atingând cel mai mare nivel din ultimii trei ani de zile. Astfel, compania a anunțat că se așteaptă la un profit semestrial cu 17,4% mai mare decât cel anunțat în trecut.