23 iul. 2016 | 09:46

Samsung versus Huawei: cel mai nou război fără sfârșit

ACTUALITATE
Samsung versus Huawei: cel mai nou război fără sfârșit

După câțiva ani în care cei de la Apple și Samsung au stat în tribunale pentru a afla cine a copiat de la cine, a venit rândul celor de la Huawei să intre în ring cu sud coreenii.

La ora actuală, a devenit din ce în ce mai dificil ca cineva să reinventeze roata când vine vorba de designul estetic al unui smartphone de top. Tocmai din acest motiv, până când vom vedea primele smartphone-uri curbate, vom mai vedea multe dezbateri legate de similaritățile dintre o serie de telefoane chinezești de la Xiaomi, Huawei sau Oppo și creațiile Apple sau Samsung.

Pe de o parte, ne-am obișnuit cu ele. Pe de altă parte, giganții din tech preferă să piardă câțiva ani în tribunale în speranța obținerii unor sume astronomice din despăgubiri. În acest caz particular este vorba de cei de la Samsung care tocmai au dat în judecată Huawei pentru încălcare de patente și căută să câștige nu mai puțin de 24,1 milioane de dolari în despăgubiri. În plus, deși acest gest e foarte puțin probabil să aibă loc, Samsung speră să obțină încetarea producției la Huawei Mate 8 și numeroase telefoane Honor.

Partea interesantă este că acesta este cel mai nou episod din competiția dintre Samsung și Huawei. La începutul anului, oficialii sud coreeni s-au aflat în scaunul pârâtului, când au fost acuzați de încălcarea unor patente legate de comunicațiile pe rețele 4G, sisteme de operare și interfețe de utilizatori. Samsung a răspuns la scurt timp cu un proces, iar Huawei a revenit în forță cu o altă plângere ce s-ar putea concretiza în 12 milioane de dolari.

,,În ciuda eforturilor noastre cele mai bune de a rezolva această chestiune amiabil, din păcate, a devenit necesar că ajungem la tribunal cu scopul de a ne apăra proprietățile intelectuale.” Aceasta este cea mai recentă declarație a purtătorilor de cuvânt Samsung pe marginea procesului intentat zilele trecute, deși vor mai trece câteva luni, dacă nu câțiva ani, până când vom afla un deznodământ măcar la unul dintre multiplele procese aflate pe rol.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele