24 oct. 2016 | 18:32

Samsung va oferi un Galaxy S8 celor care renunță la Note 7

ACTUALITATE
Samsung va oferi un Galaxy S8 celor care renunță la Note 7

Samsung a anunțat de curând o nouă inițiativă prin care speră să convingă mai mulți posesori de Note 7 să schimbe dispozitivele.

Samsung Galaxy Note 7 nu mai este produs în prezent, dar asta nu înseamnă că oamenii nu mai vorbesc despre terminalul gigantului din Coreea de Sud. Compania lucrează încă la dezlegarea misterului din jurul bateriilor explozive, dar The Wall Street Journal, citat și de Android Central, afirmă că graba Samsung de a rechema primul lot de telefoane după ce Note 7 a început să provoace pagube clienților.

Desigur, interzicerea comercializării nu a afectat foarte numărul unităților care au rămas la utilizatori. Având în vedere acest lucru, compania coreeană a luată de curând o măsură importantă prin care speră să-i convingă să renunțe la respectivele phablet-uri. Mai exact, după cum scrie și site-ul Android Authority, posesorii de Samsung Galaxy Note 7 pot achiziționa un Galaxy S7 sau un S7 Edge la jumătate de preț, atât cât se angajează să facă pasul către un Galaxy S8 sau un Galaxy Note 8 anul viitor.

Din câte se pare, până și cei  care și-au schimbat telefoanele după data de 11 octombrie pot aplica pentru includerea în programul respectiv. Noul dispozitiv cumpărat la un preț de două ori mai mic poate fi plătit pe parcursul a 12 luni. După aceea, când primesc un S8 sau un Note 8, clienții vor fi nevoiți să plătească diferența dintre suma achitată deja și preț complet al noului terminal.

Din păcate, programul este valabil doar în Coreea de Sud și, prin intermediul său, Samsung speră să finalizeze procesul de rechemare cât mai rapid. Samsung Galaxy S8 ar trebui să fie construit în jurul unui panou 4K cu o diagonală de 5,2 inci. Acesta ar putea fi primul telefon cu 6GB RAM al Samsung. Partea de captură este vitală pentru un smartphone de top în această perioadă, iar Galaxy S8 se pare că va avea o combinație între o cameră principală de 30 megapixeli cu stabilizare optică și o cameră de 9 megapixeli pentru selfie-uri. Spațiul de stocare va fi de minim 64GB, iar bateria va fi de 4200 mAh.