04 aug. 2016 | 12:51

Samsung va implementa scanner-ele de iris și pe telefoane mid-range

ACTUALITATE
Samsung va implementa scanner-ele de iris și pe telefoane mid-range

Scanner-ul de iris de pe Samsung Galaxy Note 7 ar putea fi inclus în mai multe dispozitive.

Unul dintre cele mai interesante aspecte în legătură cu noul Samsung Galaxy Note 7 este scanner-ul pentru iris inclus. În cadrul evenimentului de prezentare a telefonului, D.J. Koh, șeful Samsung Mobile, a declarat că angajații au muncit în jur de cinci ani de zile pentru a perfecționa tehnologia din spatele scanner-ului.

Pentru moment, Samsung Galaxy Note 7 este singurul telefon mobil produs de gigantul coreean, care include o așa tehnologie. Însă, dacă este să dăm crezare declarațiilor lui Koh, lucrurile s-ar putea schimba în curând. Grație reducerii costurilor de producție, scanner-ele de acest fel vor putea fi implementate pe telefoane din ce în ce mai accesibile.

În acest fel, coreenii ar putea îmbunătăți în mod considerabil securitatea dispozitivelor Android. Conform unui studiu efectuat de compania Duo, terminalele Nexus sunt cele mai sigure dintre ”Androizi”, iar cauzele sunt cât se poate de clare. Producătorii includ numeroase modificări ale sistemului de operare și, de multe ori, întârzie update-urile. Asta înseamnă că utilizatorii beneficiază mult mai târziu de cele mai noi feature-uri dezvoltate de Google.

De asemenea, oficialii Samsung ar avea de gând să permită dezvoltatorilor să se folosească de scanner cu ajutorul unui API. Mai mult decât atât, negociază în prezent cu băncile pentru a le da posibilitatea utilizatorilor să autorizeze anumite tranzacții cu ajutorul acestuia.

La prima vedere, scanner-ul de iris poate părea un briz-briz tehnologic complet inutil pentru omul obișnuit (și chiar este), dar este și o funcționalitate care, asociată cu o platformă software sigură, crește în mod considerabil valoarea dispozitivului, cel puțin pentru o anumită categorie de persoane. Platforma aceea există ar putea fi chiar Samsung Knox, iar categoria menționată anterior este formată din angajați guvernamentali, din agenți ai serviciilor de securitate, din persoane cu acces la informații delicate și din directori de multinaționale.