27 feb. 2016 | 09:54

Samsung și rasismul: noile emoji-uri ar putea face probleme mari

ACTUALITATE
Samsung și rasismul: noile emoji-uri ar putea face probleme mari

Oamenii par din ce în ce mai sensibili la chestiuni ce țin de discriminare. Samsung aproape a lansat un nou scandal global, după ce a prezentat o serie de emoticons care nu permit alegerea culorii pielii.

Gigantul sud-coreean a anunțat lansarea vârfului de gamă Galaxy S7 la MWC săptămâna aceasta, care va fi livrat cu 159 de emoticons. Acestea sunt create sub tutela organizației Unicode, care are în stăpânire dicționarul oficial de emoji, potrivit Mirror.

Faptul că utilizatorii Samsung nu vor putea urma exemplul rivalilor cu iPhone în alegerea culorii pielii emoji-ului va provoca, probabil, nemulțumiri serioase. Totuși, vor putea folosi prea-iubitul emoji care arată degetul mijlociu, care transmite un mesaj clar, fără necesitatea însoțirii lui cu cuvinte injurioase.

Jeremy Burge, fondator al Emojipedia, a spus că diferența primară dintre implementările Samsung și Google e că Google a folosit ghidul Unicode, care recomandă folosirea unui șablon de piele galben sau non-uman pentru emoji-urile cu aspect uman. Samsung i-a făcut pe toți albi, cu excepția polițistului și dansatorului.

emoji - Samsung

Toată isteria cu diversitatea emoji a început în 2012, când Miley Cyrus și-a exprimat nemulțumirea referitoarele la lipsa diversității în universul virtual. Apple a reacționat rapid și s-a asigurat că poți avea emoji de orice rasă și culoare.