22 aug. 2016 | 15:39

Samsung pregătește noi smartphone-uri cu Tizen, dar nu sunt excepționale

ACTUALITATE
Samsung pregătește noi smartphone-uri cu Tizen, dar nu sunt excepționale

După mai bine de un an de la lansarea lui Z1, Samsung va aduce pe piaţă modelul Z2. Deja ştim câte ceva despre noul smartphone din informatiile care circulă pe Internet.

La fel ca Z1, Z2 o să fie un smartphone ieftin, cu o interfată simplă si usor de folosit. Cu un display Amoled de 4 inch, 480×800 pixeli, un procesor quad-core de 1.5 GHz, camera de 5MP, 1 GB RAM si 8 GB spațiu de stocare (ce poate fi extins printr-un card microSD), smartphone-ul pare destinat celor care nu au mai avut un smartphone până acum și nici nu au cine știe ce pretenții.

Oricum, Z2 ar fi al treilea smartphone marca Samsung, pentru că pe piaţă este deja Z3, un model lansat doar pe anumite pieţe si cu vizibilitate restrânsă.  Rămâne de văzut dacă ”nou-născutul” va fi lăsat liber si la retailerii noştri. Lansarea va avea loc în India, la un eveniment de presă tinut mâine.

Si, ca o promisiune suplimentară, şi mai noul Samsung Z9 si-a făcut apariţia deja pe platforma online Zauba, listat cu numărul de model S-Z930F. Încă nu sunt foarte multe informaţii publice despre smartphone-ul Z9, dar e posibil să auzim mai multe despre el mâine, la conferinta de presă.

Cu toate aceste mize pe sistemul propriu Tizen, avem noi dovezi privind încercarea Samsung de a depăși Androidul, însă fără un model cu specificații de top, este destul de greu să pună bețe în roate celor de la Google.

Autor: Andreea Roșu