25 sept. 2016 | 13:06

Samsung Galaxy S8 vine cu tehnologii noi și mult mai puternice

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8 vine cu tehnologii noi și mult mai puternice

Avem deja o serie de informații cu privire la noul Samsung Galaxy S8, dar zvonurile despre componente și design continuă să apară.

După eșecul înregistrat de Samsung cu modelul Note 7, următorul flagship, Galaxy S8, trebuie să fie un device fără cusur, astfel încât compania să poată reveni acolo de unde a început să coboare în ultimele luni.

Zvonurile conform cărora S8 ar veni dotat cu un ecran la rezoluție 4K au apărut în mediul online de ceva vreme, iar ecranul super-dens ar fi creat astfel încât să ofere o experiență semnificativ îmbunătățită în domeniul realității virtuale. Este lesne de înțeles că un astfel de ecran are nevoie de o placă video puternică, iar cele mai noi informații susțin că Samsung ar putea folosi cea mai avansată placă video de la ARM în interiorul procesoarelor Exynos.

Zvonurile apar de la sammobile.com, iar site-ul ne indică faptul că Samsung va echipa procesoarele Exynos 8895 cu cipul grafic Mali-G71 de la ARM. Conform specificațiilor oferite deja de ARM, noua placă video are cu 40% mai multă performanță decât Mali-T880. De asemenea, noa placă reușește să fie și cu 20% mai eficientă în folosirea lățimii de bandă. O variantă a plăcii video Mali-T880, modelul T800 MP12, este folosit de Galaxy S7 și Note 7.

Samsung ar putea folosi procesul de 10nm pentru următoarele procesoare, iar vestea a venit dintr-o sursă neobișnuită. Un angajat Samsung a fost arestat în Seul, fiind acuzat că ar fi încercat să vândă unei companii chineze detalii despre procesele de 14nm și 10nm.

Astfel de tehnologii sunt necesare dacă Samsung Galaxy S8 vine cu un display 4K, optimizat pentru realitatea virtuală. Varianta mică a S8 va avea o densitate a ecranului de 864 pixeli pe inci, fiind chiar mai detaliat decât Sony Xperia Z5 Premium. Un astfel de ecran este recomandat pentru realitate virtuală, dar Samsung ar putea opta ca ecranul să nu fie folosit constant la rezoluție 4K.

Aceștia ar putea folosi modelul Sony, iar ecranul ar putea funcționa la rezoluție 1080p, astfel încât să nu aibă un impact foarte mare asupra bateriei. Rezoluția 4K ar deveni activă atunci când conținut cu o rezoluție nativă 4K ar fi vizualizat.