28 oct. 2016 | 13:07

Samsung Galaxy S8 va avea propriul asistent virtual și un design inovator

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8 va avea propriul asistent virtual și un design inovator

Samsung Galaxy S8 trebuie să fie un telefon perfect, având în vedere situația actuală a companiei, iar lucrurile par să meargă în această direcție.

Cele mai recente vești despre Galaxy S8 nu mai vin din surse anonime și de pe site-uri mai mult sau mai puțin de încredere, ci direct de la oficialii companiei. Conglomeratul sud-coreean a avut o reuniune a directorilor cu investitorilor, în cadrul unei sesiuni de Q&A desfășurată pe 27 octombrie.

Sesiunea de Q&A a fost prezidată de către Lee Kyeong-tae, vicepreședintele diviziei de telefonie mobilă a Samsung. Întrebat despre Samsung Galaxy S8, acesta a dezvăluit investitorilor câteva informații despre următorul flagship. În primul rând, acesta va veni cu un design revoluționar, diferit de ceea ce am văzut până acum. Astfel, este posibil să se confirme unul dintre zvonurile legate de telefon, conform cărora S8 va avea un ecran similar cu cel al Xiaomi Mi Mix, de tip edge-oedge.

De asemenea, noul telefon din gama Galaxy va avea o cameră mai bună decât cea aflată în prezent pe S7, dar asta este deja evident, deoarece toate flagship-urile vin cu îmbunătățiri la acest capitol.

Cele mai interesante vești legate de noul Galaxy S8 se leagă de inteligența artificială, totuși. Samsung a făcut recent o achiziție importantă, cumpărând compania Viv Labs. Aceasta a fost fondată de câțiva angajați ce au lucrat la proiectul Siri de la Apple. Lee a refuzat să facă un comentariu mai detaliat cu privire la încorporarea de tehnologii ale Viv Labs în viitorul telefon, arată mobilesyrup.com.

Competiția în acest domeniu devine din ce în ce mai acerbă, mai ales că Samsung nu mai are de concurat doar cu Apple. Google a intrat în acest joc și mizează pe Google Now, astfel că Samsung Galaxy S8 trebuie să vină cu un asistent cel puțin la fel de bun.

Estimările arată că Samsung Galaxy S8 va fi dezvăluit în februarie, la Mobile World Congress.