07 nov. 2016 | 09:49

Samsung Galaxy S8 îți va oferi asistență cu inteligență artificială

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8 îți va oferi asistență cu inteligență artificială

Samsung Galaxy S8 se apropie, încet dar sigur, de apariția publică, iar până atunci nu ne rămâne decât să punem cap la cap toate informațiile pe care le primim.

Am scris în urmă cu doar o săptămână că este posibil ca Samsung Galaxy S8 să beneficieze de un asistent personal care să fie bazat pe inteligență artificială. Lucrurile nu erau complet clare la acea vreme, însă cele mai noi știri ne arată că veștile bune de atunci se confirmă.

La momentul știrii anterioare, știam deja că Samsung a cumpărat compania Viv Labs, ce activează în domeniul inteligenței artificiale, și care a fost fondată de ingineri ce au lucrat la dezvoltarea asistentului Siri. Deși în urmă cu doar o săptămână, Lee Kyeong-tae, vicepreședintele diviziei de telefonie mobilă a Samsung, a refuzat să comenteze asupra legăturii dintre Viv Labs și compania sud-coreeană, confirmarea nu a întârziat să apară, așa cum arată androidcentral.com.

Într-adevăr, inteligența artificială de la Viv Labs va sta la baza asistentului personal creat pentru Samsung Galaxy S8. Acesta pare să fie doar începutul, având în vedere că Samsung vrea să folosească acest asistent nu doar în cadrul telefoanelor din gama Galaxy, ci și în cazul purtabilelor și al electrocasnicelor.

Încă nu știm cât de performant va fi asistentul, dar știm că Samsung va oferi posibilitatea de integrare cu alte aplicați. Vicepreședintele executiv Samsung, Rhee Injong, spune că ”dezvoltatorii vor putea adăuga servicii agentului nostru. Chiar dacă Samsung nu face toate lucrurile de de una singură, cu cât avem mai multe servicii adăugate asistentului, cu atât acesta va deveni mai inteligent și le va oferi utilizatorilor o experiență mai bună.”

Având în vedere că Viv ar putea fi parte și din purtabile, dar și din electrocasnice, este foarte probabil ca Samsung să vrea să creeze o interfață unitară, controlată prin voce, pentru toate dispozitivele sale. De asemenea, având în vedere că sud-coreenii vor să recupereze terenul pierdut cu ajutorul Samsung Galaxy S8, un asemenea asistent virtual, care se vrea a fi mai bun decât al competitorilor, este un mod de a reuși asta.