04 mart. 2016 | 13:28

Playtech News Bytes: șapte lucruri despre Samsung Galaxy S7, abia lansat în România

VIDEO
Playtech News Bytes: șapte lucruri despre Samsung Galaxy S7, abia lansat în România

Samsung Galaxy S7 și Samsung Galaxy S7 edge au ajuns în România joi seară, după un eveniment de lansare special. 

Noile smartphone-uri vor putea fi achiziționate din magazinele partenere și de la operatori începând cu 11 martie. Samsung Galaxy S7 este disponibil la precomandă AICI, iar Samsung Galaxy S7 edge îl puteți precomanda de AICI. Cei care achiziționează oricare dintre cele două smartphone-uri, vor primi cadou o pereche de ochelari Samsung Gear VR.
Diferența între cele două modele constă în curbura ecranului, diagonala acestuia (5,5 în cazul edge, versus 5,1 în cazul S7 simplu), dar și în mărimea acumulatorului.
Până la review-ul complet, pe care îl vom publica curând pe site-ul Playtech.ro, am zis să vă vorbesc despre cele mai importante 7 îmbunătățiri pe care le aduce S7 față de modelul anterior.

1. Începem cu designul, care este similar, dar nu identic. Avem tot metal și sticlă, spatele este acum rotunjit, ca la Note 5, iar camera este mai puțin ieșită în afară.

2. Trecem de la design și observăm slotul pentru card microSD, care a lipsit anul trecut, lucru care a nemulțumit destul de multă lume.

3. Apropo de lucruri care au lipsit și care au fost re-adăugate anul acesta, merită menționată și rezistența la apă.

4. Și, dacă tot am ajuns să vorbim despre ce e la interior, întâi trebuie să vă zic despre baterie. Dacă modelul de anul trecut avea un acumulator de numai 2.550 mAh, acum vorbim despre unul de 3.000 mAh. Versiunea Edge, cu display ceva mai mare, are 3.600 mAh.

5. La capitolul performanțe, testele benchmark sugerează îmbunătățiri semnificative, și nu ar trebui să ne mire, având în vedere cei 4GB RAM și noile procesoare Exynos.

6. Camera foto nu mai are 16MP, ci 12, dar focalizează mai repede, lucru foarte util la filmări, și este mult mai sensibilă la lumină, însemnând că fotografiile nocturne ies excepțional.

7. Încheiem seria de 7 despre S7 cu display-ul. Are aceeași rezoluție, aceeași dimensiune, dar o funcționalitate nouă: stă mereu pornit. Dacă lași telefonul cu fața în sus pe birou, vei putea vedea mereu ora și ce notificări ai.