21 feb. 2016 | 22:37

Lansare Samsung Galaxy S7 și S7 Edge – waterproof, cameră foto uimitoare + Parteneriat Facebook

ACTUALITATE
Lansare Samsung Galaxy S7 și S7 Edge - waterproof, cameră foto uimitoare + Parteneriat Facebook

Telefoanele Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge au fost lansate în cadrul MWC 2016 la Barcelona. În acest articol, vă prezentăm cele mai importante vești, în timp real.

Lansare Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge – tot ce știm până acum

După luni de zile în care cei de la Samsung ne tentau cu tot felul de informații legate de viitorul telefon Galaxy S6, am ajuns, în final, la momentul în care acesta este dezvăluit. Așa cum am descris pe larg într-un articol anterior, Samsung Galaxy S7 dă o nouă definiție termenului de smartphone. Se zvonea la un moment dat că telefonul ar putea fi lansat în patru variante: Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S7 Plus și S7 Edge Plus. Unele ar putea fi dotate cu procesorul Snapdragon 820, altele, cu noul Exynos 8890 creat chiar de Samsung. Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge ar urma să 5,2 inci și, respectiv, 5,7 inci. Inițial, se pare că vor fi fabricate nu mai puțin de 3,3 milioane de versiuni standard și doar 1,6 milioane de versiuni Edge, în vederea lansării care are loc astăzi.

De asemenea, se preconizează că noul Samsung Galaxy ar urma aceeași linie de design ca a predecesorului său, Samsung Galaxy S6.  Din punct de vedere al aspectului, Galaxy S6 a fost extrem de apreciat, astfel că decizia coreenilor de a implementa unul oarecum similar pe Samsung Galaxy S7 este de înțeles. Acesta se pare va putea fi achiziționat într-o varietate de culori. Modelul standard va fi disponibil în variantele neagră și aurie, în timp ce modelul Edge se va găsi și într-o versiune argintie.

În plus, bateria acestuia se zvonește că va fi cea mai mare din seria Galaxy S, cu o capacitate de 3.000 mAh. Pentru modelul Galaxy S7 Edge, aceasta ar urma să fie chiar și mai mare, capacitatea ei putând ajunge până la 3.600 mAh. Cum tehnologia 3D Touch impusă de inginerii de la Apple a impresionat publicul, se speculează că și Samsung vor implementa ceva asemănător. Totuși, ca să nu ne pripim să tragem concluzii, am prefera să îi lăsăm pe coreeni să ne surprindă în această seară cu ocazia lansării noului smartphone.

Lansare Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge – LIVE TEXT

19:47 – Lansarea urmează să se facă cu ochelarii de realitate virtuală pe nas. Cei de la Samsung tocmai au făcut evenimentul mai interesant.

20:00 –  Evenimentul a început. Sa înceapă „distracția”!

20:10 – Lumea tocmai și-a pus ochelarii VR pentru o experiență intedită în realitatea virtuală.

20:14 – Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge tocmai au fost prezentate. Surpriza a fost, în sfârșit, dezvăluită.

Galaxy S7 & Galaxy S7 Edge

20:16 –  Justin Denison prezintă Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge în detaliu.

20:19 – SDK-ul noii funcții Edge Panel tocmai a fost făcut public pentru ca noi aplicații să fie dezvoltate.

20:20 –  Always-on display va apărea pe cele două noi telefoane de la Samsung.

20:22 – Telefonul poate rămâne sub apă până la 30 de minute. Această caracteristică waterproof a Galaxy S7 este, cu siguranțî, foarte utilă, nu-i așa?

Galaxy S7 waterproof

20:23 –  Slotul MicroSD este repoziționat.

Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge are o nouă cameră revoluționară

20:24 – Camera este mult îmbuntătățită. Are acum o diafragmă mult mai mare de f/1.7, păstrând un ISO mult mai scăzut, de 250. Camera nu va mai ieși în afară, ci va fi complet integrată în carcasa telefonului.

camera Galaxy S7

 

20:27 – Dual pixel va face diferența dintre iPhone și noul Samsung, diafragma va fi mai mare, iar numărul de pixeli va fi dublu față de ce găsim acum pe noile telefoane de la Apple.

20:29 –  Motion Panorama va veni pe noul telefon. Veți putea face panorame mult mai ușor, mulțumită aplicației dedicate noii camere de la Samsung.

20:31 – Bateria va fi mult mai mare, așa cum am preconizat, au fost multe zvonuri pe această temă.

 

Samsung Galaxy S7 și jocurile

20:33 – Samsung lansează Galaxy Game Pack, un set special de jocuri dedicate seriei de telefoane de la Samsung.

20:35 – GPU-ul noului telefon va putea susține jocuri extrem de avansate mulțumită noului API.

20:37 –  Un set de ochelari Gear VR va fi oferit împreună cu fiecare telefon cumpărat (la noi, Orange va oferi ochelarii Gear VR la precomenzi).

Gear 360 noua cameră de realitate virtuală de la Samsung

20:48 – Cu Gear 360 vom putea face filme la 360 de grade pe care să le putem vedea mai târziu prin Gear VR și pe telefoanele Samsung.

Facebook și Samsung în parteneriat

20:50 – Mark Zuckerberg își face apariția și anunță un parteneriat între Oculus și noile telefoane de la Samsung.

Mark Zukerberg Samsung Galaxy S7

20:57 – Mark Zuckerberg anunță o înțelegere între Facebook, Gear VR și Oculus pentru a dezvolta aplicații care să meargă excelent pe telefoanele Samsung. Zuckerberg speră ca realitatea virtuală să fie din ce în ce mai prezentă pe Facebook.

21:09 –  Evenimentul s-a încheiat.

Lansare Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge – impresii

Așa cum ne-am așteptat, noile telefoane de la Samsung vin cu îmbunătățirile pe care mulți dintre noi le preconizau. Deși au lipsit multe detalii legate de noile piese care vor apărea în noul telefon, am aflat că noua cameră a celor două telefoane vine cu un senzor mult îmbunătățit și cu o diafragmă mai mare. De asemeena, Samsung oferă dezvoltatorilor accesul la Edge Panel pentru a dezvolta aplicații dedicate acestei funcții tehnologice atât de admirată de fanii Samsung.

În plus, Samsung a dezvoltat cu ajutorul camerei Gear 360 un întreg sistem de realitate virtuală care să meargă cu ochelarii Gear VR și cu noile telefoane.

Surpriza serii a fost, însă, Mark Zuckerberg, care anunțat o colaborare între Oculus, Facebook și Samsung pentru o mai mare integrare a realității virtuale în faimoasa rețea de socializare. Nu se știe dacă această înțelegere dintre Oculus și Samsung va dăuna ochelarilor Gear VR ai companiei coreene, de vreme ce Oculus dezvoltă de asemenea faimoșii Oculus Rift. Cum vor evita cei doi giganți canibalizarea propriilor modelelor de ochelari de realitate virtuală rămâne de văzut.