25 mai 2016 | 17:52

Samsung Galaxy Note 6 nu va exista: Note 7 va fi lansat în curând

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 6 nu va exista: Note 7 va fi lansat în curând

Samsung are de gând să sară peste numele Galaxy Note 6 și să treacă direct la versiunea Note 7.

Unul dintre cele mai așteptate telefoane ale anului ar putea să fie lansat sub un nume diferit de cel la care ne așteptam cu toții. După cum scrie site-ul TechnoBuffalo, Samsung ar putea să renunța la denumirea Galaxy Note 6, optând, în schimb, pentru denumirea Galaxy Note 7. Iar motivul principal pentru care ar face acest lucru este unul destul de bun, la prima vedere.

Gigantul coreean ar vrea să aducă seria Galaxy Note în rând cu seria Galaxy S. Prin urmare, anul viitor, vom avea parte de un Galaxy S8 și de un Galaxy Note 8. Ce-i drept, utilizatorii de rând pot fi ușor înșelați de o denumire, iar având în vedere că Samsung Galaxy S7 a debutat în acest an, unii ar fi putut crede că Note 6 este, de fapt, un terminal mai vechi. Coreenii vor să evite acest lucru.

Cât despre specificații, Samsung Galaxy Note 6 ar putea să reprezinte o premieră importantă pe piață, fiind primul care va beneficia de noile chip-uri LPDDR4 create de Samsung. Lista de specificații ar putea să includă și un procesor Snapdragon 823, despre care v-am mai spus că ar putea fi întâlnit și pe viitorul Xiaomi Mi Note 2.

În trecut, Microsoft s-a văzut nevoită să sară peste denumirea Windows 9, alegând Windows 10. Numele noului sistem de operare n-are, însă, legătură cu ce e corect și ce nu, ci cu programele deja create pentru Windows și care ar putea să nu funcționeze bine. Mai precis, Windows 95 și Windows 98 au nume care încep cu „9“, iar asta a dus la Windows 10, conform PCWorld.

Windows este cel mai popular sistem de operare din lume, dar are câteva versiuni în uz și aplicațiile trebuie să ruleze pe aproape toate. Pentru a nu strica această compatibilitate, a ales numele „Windows 10“. Asta pentru că în codul aplicațiilor este trecută o condiție care testează compatibilitatea. Dezvoltatorii nu le-au creat să verifice dacă Windows-ul de pe PC e 95 sau 98, ci doar dacă începe cu „Windows 9…“. Windows 9 ar fi, deci, din start incompatibil cu astfel de aplicații.