23 feb. 2016 | 16:53

Samsung a făcut curățenie printre aplicațiile de pe Galaxy S7

ACTUALITATE
Samsung a făcut curățenie printre aplicațiile de pe Galaxy S7

Au existat câteva zvonuri pe marginea restrângerii numărului de aplicații native de pe Galaxy S7 și se pare că acelea au fost confirmate.

În cazul în care cochetați cu ideea achziției unui Galaxy S7 sau S7 Edge veți avea partea de o veste bună sau mai puțin bună, în funcție de afinitatea voastră pentru aplicații Samsung.

În teorie, foarte mulți consideră un smartphone cu Android, a cărui interfață este foarte apropiată de cea nativă oferită de Google, ca fiind mai curat și mai sprinten. Cu cât un producător introduce mai multe elemente noi de interfață sau aplicații suplimentare, funcționalitatea în plus nu face decât să vă mănânce semnificativ din resursele hardware ale aparatului. În ani trecuți, aceasta a fost o problemă majoră a telefoanelor Samsung, dar în 2016 se pare că sud coreenii s-au mai liniștit în ceea ce privește personalizarea gadgeturilor companiei, începând cu Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge.

În încercarea de a oferi utilizatorilor o experiență mai apropiată de cea a Google, Samsung a eliminat de pe Galaxy S7 două aplicații, Samsung Music și Samsung Video Player. Acelea nu au fost însă desființate complet, ci sunt în continuare accesibile pentru descărcare, în cazul în care v-au încântat la vreun nivel. Ele pot fi găsite la secțiunea Galaxy Essentials din Galaxy Store, un magazin virtual separat de Google Play pe care îl găsiți pe fiecare telefon al companiei. Ca urmare, dacă nu vă încântă aplicațiile Google pe marginea acestor subiect, puteți oricând să apelați la alternativele Samsung, chiar dacă nu mai sunt preinstalate.

Pe de o parte, este foarte probabil ca acest gest să nu aibă nici o legătură cu performanța telefonului sau cu spațiul ocupat de aplicațiile preinstalate. În schimb, este posibil ca un studiu intern al companiei să fi relevat faptul că internauții preferă mai mult Google Play Music decât Samsung Music Player, iar eliminarea celui din urmă să fie doar o consecință a acestei analize.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele