21 sept. 2016 | 12:54

Samsung 960 Pro și 960 Pro EVO sunt cele mai rapide SSD-uri

ACTUALITATE
Samsung 960 Pro și 960 Pro EVO sunt cele mai rapide SSD-uri

Samsung 960 Pro și modelul 960 Pro EVO au fost lansate recent și au devenit cele mai rapide SSD-uri de pe piață, oferind până la 2TB spațiu de stocare.

Cele două SSD-uri marca Samsung sunt de tipul M.2 NVMe și vin în diverse variante în ceea ce privește spațiul de stocare. Varianta EVO este disponibilă în variante de la 250GB la 1TB, în timp ce varianta 960 Pro este ideală pentru cei ce vor până la 2TB de spațiu de stocare.

Samsung 960 Pro oferă viteze de scriere de până la 2.100MB/s, în timp ce vitezele de citire ajung până la 3.500MB/s. În același timp, varianta EVO vine cu viteze de scriere de cel mult 1.900MB/s, iar vitezele de citire ating 3.200MB/s.

Ambele SSD-uri beneficiază de tehnologia Dynamic Thermal Guard. Datorită acesteia, poți fi sigur că nivelul de performanță al unui astfel de solid state drive rămâne constant, la un nivel înalt, iar temperaturile nu cresc prea mult, nici atunci când SSD-ul este solicitat la capacitate maximă.

Faptul că Samsung 960 Pro și 960 Pro EVO sunt create folosind formatul M2 le face facile pentru mini-caculatoare sau pentru laptop-uri. Samsung afirmă în comunicatul de presă lansat că există o multitudine de domenii în care astfel de SSD-uri vor fi extrem de utile. Transferul de fișiere mari poate fi facilitat de viteza unui astfel de SSD, iar în combinație cu capacitatea mare de stocare, un solid state drive de acest tip poate fi extrem de util pentru stocare și redare video la rezoluții 4K.

Un-Soo Kim, vicepreședinte al departamentului de Branded Product Marketing, Memory Business în cadrul Samsung Electronics afirmă că ”de-a lungul a 30 de ani, Samsung a împins constant limitele în materie de ce inovație pentru soluții de stocare”, și că ”tehnologia V-NAND pentru medii de stocare bazate pe sistemul NVMe reprezintă un nou pas făcut în domeniul NVMe.”