22 oct. 2016 | 10:59

Nintendo Switch va concura de la egal la egal cu Xbox One și PS4

VIDEO VIDEO

Nintendo tocmai și-a anunțat oficial noua consolă, iar Nintendo Switch se pare că va avea toate ingredientele pentru a concura de la egal la egal cu cele mai recente versiuni de Xbox One și PlayStation 4.

Wii U a fost un eșec de proporții pentru cei de la Nintendo. O campanie de marketing defectuoasă, combinată cu un produs a cărui funcționalitatea nu era clară nici măcar pentru fani, nu au ajutat vânzările. Cu Nintendo Switch, este evident că gigantul japonez a învățat din greșeli și vrea să revină la gloria de odinioară. Din păcate, asta nu înseamnă doar un hardware competitiv, ci și parteneriate solide cu jucătorii importanți din domeniul dezvoltării de jocuri.

Atât Xbox, cât și PlayStation au o serie de titluri exclusive care motivează jucătorii să se încline către un brand sau altul. Același principiu se va aplica și în cazul Nintendo Switch, cu noi jocuri din seriile Mario, Mario Kart sau Zelda. În același timp însă, succesul unei console este dat de jocuri renumite, cross-platform, de la companii precum EA, Activision, Ubisoft sau Square Enix. Din păcate, Wii U nu a fost o prioritate pentru dezvoltatorii de mai sus, iar Nintendo se pare că a reușit să prevină același scenariu în cazul Switch.

Lista de parteneri la lansare pentru Nintendo Switch include toate titlurile necesare pentru a atrage cât mai mulți fani. Este vorba de Call of Duty de la Activision, Fallout și Elder Scrolls de la Bethesda, Mass Effect de la EA, Bayoneta de la Platinum Games, Final Fantasy de la Square Enix, The Walking Dead de la Telltale Games, Assassin`s Creed de la Ubisoft și Mortal Kombat de la Warner Bros. Interactive Entertainment. Suportul pentru interacțiunea cu jucăriile Amiibo de la Nintendo ar putea de asemenea să fie un plus pentru noua consolă.

Un alt criteriu important pentru succesul unei console este prețul, iar momentan, cei de la Nintendo nu au făcut public acest detaliu. Nintendo Switch va ajunge în magazine în luna martie 2017.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele